fbpx

Gezond uit eten – Healthy Hotspot ‘Taste the Original’

Door |2017-01-08T11:00:00+00:0029 oktober 2014|Categorieën: I'm a Foodie blog, Reviews|Onderwerpen: |
 • healthy hotspot
Relaxed beginnen of even opladen is hoe ‘Taste the Original’ in Breda het best omschreven kan worden. In deze vestiging aan het Van Coothplein 27 (hartje centrum) in Breda kun je de dag relaxed beginnen en genieten van een heerlijke koffie, gezond broodje, soep, of een verse smoothie. Daarnaast hebben ze ook nog zoete lekkernijen en kun je zelf een salade samenstellen.

healthy hotspot

Healthy Hotspot

Puur toeval dat ik hier terecht kwam, we liepen namelijk op een zondagochtend nét even te vroeg in de stad, de winkels waren nog dicht en daarom besloten we eerst een kop koffie te gaan drinken. Heerlijk in het zonnetje zaten we eerst tegenover Taste. Het frisse terras sprak ons aan en we besloten om na deze koffie om later terug te komen voor een lunch. We namen plaats op het terras en werden snel en vriendelijk geholpen door een dame van de bediening. We bestelde een verse muntthee en een cappuccino. De kaart is/was direct verrassend en inspirerend.

healthy hotspot

Ik bestelde een geitenkaas salade met Roma tomaat, walnoot, appel, sla, spinazie en mosterd dressing. Ik vroeg of ze de bacon er uit kon laten en ik kreeg extra walnootjes. Prima oplossing. Mijn vriend bestelde de ‘Swedish style’ salade met gerookte pepermakreel. Daarnaast kregen we vers brood geserveerd. En alles smaakte GOED, de ingrediënten smaakte vers, het vulde voldoende en we waren enthousiast. Leuk dit concept!

healthy hotspot

Zoals altijd maak ik foto’s van de gerechten en achteraf bedacht ik me dat ik Taste ‘hotspot waardig’ vindt. Als ik dit vooraf had geweten hadden we niet allebei een salade besteld, puur om even wat meer variatie aan jullie te kunnen laten zien. Ik heb daarom m’n ogen de kost gegeven en zag om mij heen heerlijke, goed gevulde borden met sandwiches voorbij komen. Een beetje extra goed opletten en ik merkte dat de sandwiches ook goed vielen bij de medegasten. Leuk!

healthy hotspot

Pluspunten

 • Verse ingrediënten
 • Koffie kun je met sojamelk bestellen indien je geen gewone melk wilt
 • Je kunt telefonisch jouw bestelling doorgeven, zodat je je lunch dus fijn kunt meenemen voor onderweg
 • Prima prijzen naar mijn idee:
  • Sandwiches van €3,75 tot €5,75
  • Smoothies €3,95 (425ml)
  • Salades vanaf €6,00 tot €8,25
 • Vriendelijke bediening, ook binnen achter de saladebar
 • De mogelijkheid zelf een salade samen te stellen
 • 4 keuzes voor vegetarische sandwiches (mozarella, hummus, ei en jonge kaas)
 • Een vegan optie (morrocan style salade, zonder zuivel, zonder vlees/vis)

Meer informatie via de website.

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  ?

Begin 2009 is Barbara, na het afronden van haar studie Voeding en Diëtetiek, haar eigen praktijk gestart. Je kunt bij Barbara terecht voor voedingsadvies en dieetadvies. Denk bijvoorbeeld aan voeding tijdens de zwangerschap, overgewicht, ondergewicht, diabetes, eetstoornissen, maag-en darmaandoeningen of andere lichamelijke klachten of omstandigheden waarbij voeding een belangrijke rol speelt. Barbara is er van overtuigd dat een gezond eetpatroon voor iedereen mogelijk is, alhoewel dit voor iedereen wel iets anders kan betekenen. Want zoveel mensen, zoveel wensen. Het geven van advies op maat en hierbij iemand enthousiast maken voor verandering maakt het werk als diëtist veelzijdig en uitdagend.

Reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?