Toen ik (Marijke) Eet als een expert schreef in 2016 heb ik – geïnspireerd door onze eigen recepten –  mijn eigen ontbijt routine drastisch veranderd. Sinds die tijd heb ik een vast repertoire van een aantal gezond ontbijtjes waarmee mijn vriend en ik (en de kids eten inmiddels ook mee) gedurende de week varieer. Ze zijn lekker, makkelijk en bijna allemaal ook snel. En gezond natuurlijk! Ik ga ze allemaal met je delen en Foodie Anne Mebelder heeft ze prachtig op de foto gezet! Vandaag deel ik appeltaart havermoutje met je. Deze havermout uit de oven smaakt naar warme appeltaart mmmm! Geen tijd om op de oven te wachten? Maak ‘m dan de avond van te voren en warm het ‘s morgens nog even op in de magnetron. Koud eten kan uiteraard ook! Deel 1, de mugcake vind je hier

Voor 2 personen

Benodigdheden: ovenschaaltje

Bereidingstijd: 10 minuten + 25 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 1 grote appel
  • 1 banaan
  • 300 ml (plantaardige) melk
  • 1 hand rozijnen
  • 8 el havermout
  • 1-2 tl koek- en speculaaskruiden en/of kaneel

appeltaart havermoutje

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 C 
  2. Snijd de appel in stukjes en verwijder het klokhuis. Snijd de banaan in plakjes
  3. Doe alle ingrediënten in een ovenschaaltje en roer goed door
  4. Zet het havermoutmengsel ca. 25 minuten in de oven en serveer warm

Voedingswaarde per eenpersoonsportie

272 kcal, 47,4 g koolhydraten, 8,9 g eiwit, 3,9 g vet waarvan 1,8 g verzadigd, 4,5 g vezels, 0,17 g zout  

Allergenen: haver (gluten), melk (lactose) (in het geval van koemelk)