Toen ik (Marijke) Eet als een expert schreef in 2016 heb ik – geïnspireerd door onze eigen recepten –  mijn eigen ontbijt routine drastisch veranderd. Sinds die tijd heb ik een vast repertoire van een aantal gezond ontbijtjes waarmee mijn vriend en ik (en de kids eten inmiddels ook mee) gedurende de week varieer. Ze zijn lekker, makkelijk en bijna allemaal ook snel. En gezond natuurlijk! Ik ga ze allemaal met je delen en Foodie Anne Mebelder heeft ze prachtig op de foto gezet! Vandaag deel ik de bananenmuffins. Lekker om zo te eten, of te combineren met kwark en vers fruit. En ze zijn ook nog eens kids-proof. Maak er wat meer en je hebt meteen een voorraadje van een ideaal  tussendoortje.

De andere ontbijtjes scoren? Waar heb je trek in vandaag ? Een yoghurt-trifle? Een Mugcake?  Een havermout appeltaartje? Of misschien wel pannenkoeken?

banaanmuffins

Voor 2 personen

Benodigdheden

Bereidingstijd: 10 minuten + 25 minuten wachttijd

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 bananen
  • 100 g volkorenmeel 
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  2. Prak de bananen (houd eventueel 6 plakjes over ter garnering) en mix met de eieren
  3. Voeg het volkorenmeel, de bakpoeder en de kaneel toe en mix verder tot een glad beslag. 
  4. Vet een muffinvorm met olie in en verdeel het beslag over zes vormpjes. Druk in elk vormpje een plakje banaan. Bak de muffins 20 tot 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. De muffins zijn gaar als een prikker die je erin steekt er schoon uitkomt. 

Voedingswaarde per eenpersoonsportie

350 kcal, 57,1 g koolhydraten, 12,6 g eiwit, 6 g vet waarvan 1,9 g verzadigd, 8 g vezels, 0,2 g zout  


Allergenen: ei, tarwe (gluten)