Toen ik (Marijke) Eet als een expert schreef in 2016 heb ik – geïnspireerd door onze eigen recepten –  mijn eigen ontbijt routine drastisch veranderd. Sinds die tijd heb ik een vast repertoire van een aantal gezond ontbijtjes waarmee mijn vriend en ik (en de kids eten inmiddels ook mee) gedurende de week varieer. Ze zijn lekker, makkelijk en bijna allemaal ook snel. En gezond natuurlijk! Ik ga ze allemaal met je delen en Foodie Anne Mebelder heeft ze prachtig op de foto gezet! Vandaag deel ik de volkoren pannenkoeken met je. Als je me volgt op Instagram dan weet je dat ik dat elke week wel een keer eet. Meestal op zaterdag als ik iets meer tijd heb. Voor het maken van pannenkoeken heb je echt geen pannenkoekenmix nodig. Met volkorenmeel, eieren en melk kom je er zelf! Ik heb een post-it in mijn keukenkastje hangen met de verhoudingen. Handig, dat scheelt opzoeken! Ideetje voor aankomend weekend?

De andere ontbijtjes scoren? Waar heb je trek in? Een mugcake?  Een havermout appeltaartje? Of een yoghurt-trifle?

Voor 2 personen

Benodigdheden

Bereidingstijd: 25 minuten 

Ingrediënten

 • 2 eieren
 • 100 g volkoren meel
 • 200 ml halfvolle melk
 • 1 tl bakpoeder
 • Snufje zout
 • Olie om in te bakken
 • Fruit naar keuze als topping bijvoorbeeld blauwe bessen en banaan of aardbeien en frambozen

Bereidingswijze

 1. Meng in een kom de eieren, het meel, melk, bakpoeder en een snufje zout tot een glad beslag
 2. Verhit een beetje olie in een pan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is.
 3. Bak de pannenkoek ca 2 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog. Draai de pannenkoek om en bak nog ca 1 min. Herhaal met de rest van het beslag. 
 4. Serveer de pannenkoeken met vers gesneden fruit

Voedingswaarde per eenpersoonsportie

425 kcal, 48 g koolhydraten, 15 g eiwit, 17 g vet waarvan 5 g verzadigd, 7 g vezels, 0,36 g zout  

Allergenen: Tarwe (gluten), ei, melk (lactose)