Toen ik (Marijke) Eet als een expert schreef in 2016 heb ik – geïnspireerd door onze eigen recepten –  mijn eigen ontbijt routine drastisch veranderd. Sinds die tijd heb ik een vast repertoire van een aantal gezond ontbijtjes waarmee mijn vriend en ik (en de kids eten inmiddels ook mee) gedurende de week varieer. Ze zijn lekker, makkelijk en bijna allemaal ook snel. En gezond natuurlijk! Ik ga ze allemaal met je delen en Foodie Anne Mebelder heeft ze prachtig op de foto gezet! Vandaag deel ik de yoghurt-trifle met vers fruit en volkoren granola met je. Je kunt natuurlijk gewoon yoghurt, vers fruit en je favoriete granola of muesli in een schaaltje doen. Dan ben je snel klaar. Als je wat meer tijd hebt kun je er ook een mini trifle van maken. Dat ziet er superfeestelijk uit.

De andere ontbijtjes scoren? Waar heb je trek in vandaag ? Een Mugcake?  Een havermout appeltaartje? Of misschien wel pannenkoeken?

Voor 1 persoon

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 100 g fruit naar keuze, vers of uit de diepvries. Bijvoorbeeld aardbeien en abrikozen
  • 200 ml (plantaardige) yoghurt of kwark
  • 40 g 100% volkoren granola (bijvoorbeeld van I’m a Foodie)

Bereidingswijze

Schep de yoghurt, het fruit en de granola om en om in een mooi glaasje of potje en eindig met een laagje fruit

Voedingswaarde per eenpersoonsportie

322 kcal, 35,8 g koolhydraten, 14,6 g eiwit, 11,6 g vet waarvan 3 g verzadigd, 5,5 g vezels, 0,28 g zout

Allergenen: gerst, haver, tarwe (gluten), noten, melk (lactose)