fbpx

Goud Heerlijk – (H)Eerlijk lunchen in Groningen

Door |2017-01-07T11:22:04+00:009 februari 2015|Categorieën: I'm a Foodie blog, Reviews|Onderwerpen: |
  • Goud heerlijk

Goud Heerlijk

‘Er gaat niks boven Groningen!’ Je zult het vast wel eens gehoord (of gezegd!?) hebben. Dat Groningen een leuke stad is, dát is voor mij in ieder geval een gegeven. Helemaal leuk dat de laatste tijd steeds meer hippe eet- en drinkgelegenheden in de stad te vinden zijn. Het tentje waar ik deze blog aan wijd heet ‘Goud Heerlijk’ en zit al enige tijd in de stad, net iets buiten het centrum, aan de Nieuwe Ebbingestraat. Ik had er al veel over gehoord en vond het nu tijd om het zelf eindelijk uit te proberen!

Goud heerlijk

Broodje Liefde

Goud Heerlijk staat voor duurzaam, lekker & gezond eten. Dat klinkt als muziek in de oren! Dat eten bereiden ze met zoveel mogelijk lokale & biologische producten. Voor een groot deel zelfs uit hun eigen moestuin! De overige producten komen uit de streek, via Puur Noord Nederland van de Groningse boeren. Alles wordt vers bereid, mét liefde. En dat proef je. Je kunt het ook zien trouwens, dankzij de open keuken.

Goud heerlijk

Eat & Shop

Ook leuk is dat Goud Heerlijk tevens een winkel is. Wat kun je dan kopen? Nou, er staan behoorlijk wat kookboeken, mooi servies maar ook de heerlijke streekproducten zijn verkrijgbaar. Zoals kaas van Kleikracht; een biologische boerderij in Winsum. Producten met een eigen verhaal!

De ruimte is ruim en licht opgezet. Dat maakt het ook een ideale werkplek. Terwijl ik aan mijn cappuccino begin stromen er een aantal ZZP’ers binnen die zich samen met hun laptop aan de grote tafel installeren. Aanwaaien voor een lekkere kop koffie of lunch is natuurlijk ook gewoon mogelijk. Van soep, salade of een broodje tot warme gerechten zoals lasagne of Marokkaanse balletjes. Ik ging voor dat laatste! YUM!

Goud heerlijk

Wat mij betreft een aanrader voor degene die op zoek is naar eerlijk en lekker eten!

Tip: ga aan het raam zitten en zie hoe het dagelijks leven van Groningen aan je voorbij trekt. 😉

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Sportdiëtist

Ik ben Marjolein Vos, werk- en wonend in Groningen, 27 jaar (oktober 1988), waarvan 6 jaar werkzaam als (sport)diëtist. De afgelopen jaren heb ervaring opgedaan binnen verschillende settingen, patiëntgroepen & ziektebeelden. Als sportdiëtist ben ik verbonden geweest aan verscheidene topsportclubs. Na een aantal jaren in loondienst heb ik sinds 2 jaar (2014) de stap genomen om samen met mijn collega een eigen praktijk te starten: Diëtistenpraktijk Pelster & Vos.

Reacties

2 Comments

  1. Gitta 10 februari 2015 at 11:38 - Beantwoorden

    Klopt, Ik vind Groningen super! (woon zelf in Amsterdam). Toevallig gaat mijn blogpost deze week ook over Groningen 🙂 Volgende keer als ik er weer ben ga ik eens op zoek naar Goud Heerlijk….

    • Marjolein Vos 13 februari 2015 at 9:28

      Wat leuk Gitta! 🙂

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?