Goud Heerlijk

‘Er gaat niks boven Groningen!’ Je zult het vast wel eens gehoord (of gezegd!?) hebben. Dat Groningen een leuke stad is, dát is voor mij in ieder geval een gegeven. Helemaal leuk dat de laatste tijd steeds meer hippe eet- en drinkgelegenheden in de stad te vinden zijn. Het tentje waar ik deze blog aan wijd heet ‘Goud Heerlijk’ en zit al enige tijd in de stad, net iets buiten het centrum, aan de Nieuwe Ebbingestraat. Ik had er al veel over gehoord en vond het nu tijd om het zelf eindelijk uit te proberen!

Goud heerlijk

Broodje Liefde

Goud Heerlijk staat voor duurzaam, lekker & gezond eten. Dat klinkt als muziek in de oren! Dat eten bereiden ze met zoveel mogelijk lokale & biologische producten. Voor een groot deel zelfs uit hun eigen moestuin! De overige producten komen uit de streek, via Puur Noord Nederland van de Groningse boeren. Alles wordt vers bereid, mét liefde. En dat proef je. Je kunt het ook zien trouwens, dankzij de open keuken.

Goud heerlijk

Eat & Shop

Ook leuk is dat Goud Heerlijk tevens een winkel is. Wat kun je dan kopen? Nou, er staan behoorlijk wat kookboeken, mooi servies maar ook de heerlijke streekproducten zijn verkrijgbaar. Zoals kaas van Kleikracht; een biologische boerderij in Winsum. Producten met een eigen verhaal!

De ruimte is ruim en licht opgezet. Dat maakt het ook een ideale werkplek. Terwijl ik aan mijn cappuccino begin stromen er een aantal ZZP’ers binnen die zich samen met hun laptop aan de grote tafel installeren. Aanwaaien voor een lekkere kop koffie of lunch is natuurlijk ook gewoon mogelijk. Van soep, salade of een broodje tot warme gerechten zoals lasagne of Marokkaanse balletjes. Ik ging voor dat laatste! YUM!

Goud heerlijk

Wat mij betreft een aanrader voor degene die op zoek is naar eerlijk en lekker eten!

Tip: ga aan het raam zitten en zie hoe het dagelijks leven van Groningen aan je voorbij trekt. 😉