fbpx

Grandma’s Design

Door |2017-01-06T15:06:19+00:0021 november 2013|Categorieën: I'm a Foodie blog, Reviews|Onderwerpen: |
  • Grandmas-design-website1
Laatst kwam ik zo’n leuk project tegen! Het project heet Grandma’s Design, en verbindt verschillende culturen en erfgoed door eetcultuur met elkaar. Grandma’s Design is een Europees project wat innovatie koppelt aan baktradities. In België, Finland, Italië, Nederland en Turkije werden door studenten in totaal 84 oma’s gefilmd en geïnterviewd tijdens het bereiden van een authentiek bakrecept.

De filmpjes van de studenten zijn op de site van Grandma’s Design geplaatst. De opdracht was vervolgens om een fooddesign concept te maken helemaal geïnspireerd op één van de creaties uit de filmpjes. Een internationale jury heeft alle concepten beoordeeld.

Oma’s recepten

Het is natuurlijk leuk om te kijken welk fooddesign er in de prijzen is gevallen, maar veel leuker vind ik het om al de oma’s en hun recepten te bekijken! Zie hieronder een compilatie of check de site voor alle filmpjes.

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?