Ik ben op reis :), en niet even een paar weken, Ik heb 3 maanden onbetaald verlof opgenomen, en inmiddels al 5 weken in Argentinië. En tussen stadsbezoekjes, de lessen Spaans, polo lessen, stapavonden, en mooie natuurmomenten door ben en blijf ik een Foodie die ook onderweg haar best wil doen om gezond te eten. Gisteren heb ik denk ik mijn eet-dieptepunt beleefd dus het wordt hoog tijd voor een update.

De eerste 4 weken van mijn trip zat ik in Buenos Aires, o.a. om Spaans te leren. De stad van de Parilla’s, typisch Argentijnse steakhouses waar een stuk vlees van 4o0 (!!) gram niet ongewoon is.

gezond eten op reis

Tevens een stad met ontzettend veel fastfood, van die grote (Amerikaanse) foodcourts die helemaal afgeladen vol zitten. Grote porties eten en dikke mensen. Als je een frisdrank bestelt krijg je steevast een 600 milliliter (alle maatvoering is hier net even wat groter dan in Nederland).

gezond eten op reis

En echt óvéral zit suiker in. Gewone yoghurt zonder toevoegingen? Ik heb er suf naar gezocht! Het lijkt hier (zelfs in de hypermercado’s) niet te vinden. Terwijl het toetjesschap wel ruim 30 meter beslaat. En koeien genoeg toch hier??

gezond eten op reis

Maar gelukkig Buenos Aires is een ontzettend grote stad waar natuurlijk ook wel genoeg mensen wonen die gezond willen eten. Gezond eten op reis??? Mijn tips:

Gezond eten op reis – fruit en groente als tusssendoortje

Fruit is natuurlijk altijd goed, en kun je op de meeste plekken wel kopen. Appels, bananen, kersen en heerlijke ananas en papaya heb ik hier gegeten. Maar vergeet ook groente niet. De meeste hoofdgerechten in een restaurant bevatten vaak erg weinig groente. Wortel en paprika bijvoorbeeld kun je overal mee naar toe nemen en zijn handige tussendoortjes.

Gezond eten op reis – Zoek naar een natuurwinkel

Ik sliep in een appartement, via Airbnb geregeld,  en moest dus mijn eigen ontbijt verzorgen. Thuis eet ik meestal yoghurt met muesli en fruit. Nou dat was hier best een uitdaging 🙂 want naturel yoghurt en muesli zonder suiker met vezels?? Gelukkig vond ik hier de Dietetica! Een soort natuurwinkel waar ik suikervrije granola insloeg en meteen een voorraad noten en zuidvruchten kocht (ook altijd handig om bij je te hebben!).

gezond eten op reis

Gezond eten op reis – Zelf koken (?)

Airbnb heeft nog meer voordelen. Vaak heb je in je appartmentje een keuken en kun je  af en toe iets gezonds koken. Het was mijn voornemen…:) Nooooooooit gedaan natuurlijk haha.

Gezond eten op reis – Google & Tripadvisor

Maar Google/Tripadvisor is je vriend als je opzoek gaat naar gezonde restaurantjes! Ook in BA waren ze best te vinden. Zoals dit tentje: Casa Bio, gewoon bij mij in de straat!  Google ook eens op Vega restaurants! Echt heerlijk gegeten! Trouwens, een handige tip als je uit eten gaat met z’n tweeën: Bestel 1 hoofdgerecht bijv. met vlees/vis en een extra groentegerecht of salade erbij en deel alles met je tafelgenoot. Het hoofdgerecht is toch vaak erg groot. Bovendien eet je zo meer groente en laat je nog ruimte voor een toetje 😉 Die je ook best kan delen toch?  Moet je alleen wel een tafelgenoot hebben die dat ook wil ;). Bijkomstig ook nog vriendelijk voor je portemonnee!

gezond eten op reis gezond eten op reis gezond eten op reis gezond eten op reis

Gezond eten op reis – Een pot pindakaas (?)

Verder…Mijn zwager M. adviseerde me om een pot pindakaas mee te nemen…Een pot pindakaas???!!! Jaja ik ben niet vies van een beetje lokale integratie in de Latijns Amerikaanse cultuur:) Maar wat was ik blij dat ik ‘m had, en hij is al lang op natuurlijk :). De zoektocht naar lekker brood was wel gelukt. Zelfs volkoren bij de keten Hausbrot, maar dan nog beleg….jam? chocopasta? Dulce de leche? Mijn pot pindakaas en ik 🙂 onafscheidelijk haha

gezond eten op reis

Dan nog even over mijn eet-dieptepunt….Ik ben nu in Iguazu in het Noorden van Argentinië. Ontzettend mooie watervallen! Maar wat een massa toerisme op deze locatie! En dat vertaalt zich jammergenoeg ook in aanbod van ongezond eten. Hier in Puerto Iguazu heb ik alleen maar steakhouses, pizza restaurants en fastfood ketens gezien…Ik heb enkele rondjes in het dorp gelopen naar fatsoenlijk voedsel. Helaas zonder resultaat. Als je het doet, moet je het ook goed doen: gisteren hebben we gegeten in een tentje met alleen maar hamburgers, empanada’s, patat en schnitzels. Om treurig van te worden. We konden daarbij ook genieten van Pirates of the Caribbean en een lokale zanger. Dat dan weer wel.