Door Marijke Berkenpas|2017-01-08T19:39:53+01:0015 mei 2014|Categorieën: I'm a Foodie blog, Recepten|Tags: lunch, ontbijt, tussendoortjes|
Over de auteur: Marijke Berkenpas
Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.
Gerelateerde berichten
12 reacties
Geef een reactie Reactie annuleren
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
Leuke Blog, erg interessant! Doe ook goede ideeen op voor recepten etc 🙂
Ik vroeg mij alleen af of er nog verschil is tussen havermout zoals die van AH basic die per 500 gr 40 cent is en dezelfde (lijkt het) havermout van andere merken die soms 3 of 4 euro is per 500 gr, en de havervlokken die ook wat duurder zijn. Verschillen deze in voedingswaarde oid?
Dit zou ik ook heel graag willen weten!
Het enige verschil wat is soms kan ontdekken is dat de duurdere soms nog niet eens altijd biologisch zijn.
Ik hoop dat iemand ons dit kan uit leggen.
Thanks! Veel B of C merken of private labels verschillen niet van het A-merk. Alleen de verpakking is dan anders. Het product rolt van van dezelfde band zo een andere verpakking in. Soms komt het voor dat er goedkopere grondstoffen gebruikt worden voor een B/C merk. Havermout is geen samengesteld product – het is gewoon havermout – dus de kans dat een B/C merk veel verschilt van een A merkt is klein. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken op de verpakking of het 100% havermout beteft, en in welke fabriek het verwerkt wordt. Sommige merken verkopen havermout als “glutenvrij”. Havermout is van nature glutenvrij, maar door her risico op besmetting in de fabriek mag het niet als glutenvrij verkocht worden. Havermout wat wel aan de normen voor glutenvrij (je ziet een logo op de verpakking) voldoet is om die reden vaak duurder. De voedingswaarde is overigens hetzelfde.
Ik wil heel graag een keer havermoutmuffins maken! mmmm
Mmmmmm heerlijk! ik ben dol op havermout!
Oeh, wat een lekkere ontbijtjes allemaal! Ziet er echt super uit.. De muffins en pannenkoeken gaan gelijk op mijn ‘to-make’ lijstje.. Ik maak altijd graag pannenkoeken met boekweitmeel, met een snuf bakpoeder, dat het van die echte puffy American pancakes worden. Dus ik ben erg nieuwsgierig naar jullie recept met havermout!
Dat klinkt heerlijk:) Leuke blog heb je!
Ben dol op havermout! In de winter ontbijt ik bijna elke dag met havermout, in de zomer ontbijt ik vaak iets lichter. Ik geloof dat havermout sinds de Paleo hype helemaal uit den boze is…Ben blij met deze positieve post 🙂
Thanks!
Ook in bananen-notenbrood kan je havermout gebruiken. Ik gebruik het recept uit het hardloperskookboek van Van Reijen & Kerkhof. Echt heerlijk!
Wat een mooi lijstje. Ik ben gek op haverpannenkoekjes, maar de granola is ook altijd goed.
Goed om te weten dat AH basic eigenlijk hetzelfde is als andere havermout (zoals in de rectie hierboven te lezen is). Toch ziet hij er wel anders uit dan bijvoorbeeld de havermout van ‘Smaak’ (bio) Hoe kan dit?