Vlakbij één van de locaties van de praktijk waar ik werk zit Goed Eten. Ik was er al een keer binnengelopen, had wat rondgesnuffeld en een pak biologische pannenkoekenmix en stuk geitenkaas meegenomen. ‘Dat eten achter de toonbank ziet er goed uit, misschien ga ik hier maar eens lunch halen’ dacht ik. Dus dat deed ik!

Biologische verwennerij

Goed Eten opende in november 2014 de deuren en is sindsdien behoorlijk gegroeid vertelt eigenaresse Jitske mij. Je kunt bij haar terecht voor biologische boodschappen, een lunch of snack ter plekke of lunch of diner om mee te nemen. Alle producten zijn biologisch en alle gerechten zijn vers gemaakt. Fijn!! Jitske houdt ervan om mensen te verwennen en goed voor ze te zorgen, sterker nog ze voelt zich verantwoordelijk voor de gezondheid van haar klanten. Vandaar ook de keuze voor biologische en gezonde maaltijden. Terwijl we gezellig verder kletsen – over biologische voeding, gezondheid, vaker vegetarisch eten, dromen en ambities – krijg ik een soep en salade voorgeschoteld.

Op het menu

Lekker! De soep die ik eet is wortel-sinaasappelsoep en ik krijg een salade van allerlei soorten rauwkost (sla, rode kool, wortel, paprika, tomaat) gevuld met heerlijk gekruide ‘pulled’ chicken, gegrilde aubergines en feta. Haar assortiment aan vers gemaakte maaltijden bestaat uit goedgevulde wraps, hartige taart, gezonde kapsalon, salades, seizoenscurry en soepen. Voor de wraps en salades zijn er standaardopties, maar je kunt ook je eigen vulling samenstellen.

Daarnaast zijn er zoete baksels en in het weekend lekkernijen voor bij de borrel te koop. Ook de vegetariër en veganist kunnen prima bij Goed Eten terecht en met allergieën kan rekening gehouden worden, zo zijn er genoeg glutenvrije opties. Dat alles voor een zacht prijsje, echt niet meer dan je voor een broodje bij de bakker of een salade van AH to go betaald.

Healthy hotspot

Goed bezig

Ook over andere punten die indirect ook met goed eten en duurzaamheid te maken hebben is goed nagedacht. ‘Moet je wel eens iets weggooien?’ vraag ik Jitske. ‘Nee!!’ is heel duidelijk het antwoord. Weggooien? Dat komt niet in haar woordenboek voor. Ze eet zelf wat overblijft uit de winkel en haar familie, vrienden en trouwe klanten helpen mee restjes op te maken. Ook verpakkingen zijn zo duurzaam mogelijk, er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologisch afbreekbare verpakkingsmaterialen. Zie hier een impressie van Goed Eten.

Goed Eten, Reinkenstraat 66k, 2517 CW Den Haag