Zet twee ‘boerenjongens’ uit de Noordoostpolder bij elkaar en daar komt een heerlijk concept uit rollen. Michiel en Nick openden in 2012 de eerste saladebar van Amsterdam die haar producten van de boerderij naar het stadscentrum brengt; Juice & Salad. Hun missie is gezond en lekker eten en toegankelijk zijn voor de foodie die dagelijks salades eet, maar ook voor de iets mindere salade liefhebber. Het leuke en unieke aan het concept is dat veel producten van hun eigen biologisch-dynamisch akkerbouwbedrijf komen. Weggooien kennen de jongens niet. Een niet zo perfect rond, klein appeltje wordt bij Juice & Salad graag gebruikt.

De sfeer bij juice & salad

Na dit toffe verhaal wilden we natuurlijk ook wel even een kijkje nemen. De sfeer oogt fris en industrieel. Binnen staan er twee community tables waar je gezellig kunt kletsen of met je laptop kunt zitten. Daarbij draaien ze fijne muziek; je hebt geen oordopjes nodig als je aan het werk bent hier!

healthy hotspot

Op het menu

De menukaart is geïnspireerd op verschillende werelddelen. Wij bestelden de European (sinaasappel/banaan/blauwe bes) en de Australian (peer, rode bier, aardbei) juice. Als optie kan deze juice ook als smoothie variant. De juices zijn lekker, maar eigenlijk vinden wij dat je niet (teveel) ‘natuurlijke’ suikers moet drinken. Enkel voor de Juice kwamen wij dan ook niet, een salade wilden wij ook wel proberen. Blijven hangen bij ons werelddeel hebben wij niet gedaan, we besloten af te reizen naar een North American salade (romaine sla, malse kip, kokos, pecannoten, rode ui, balsamico vinaigrette, en als extra kregen wij feta).

Think variety, eat colour, aldus Juice & Salad.

Deze salade had als basis een zoete aardappelpuree die op aanraden van de jongens warm werd geserveerd op leuke emaille schalen. Met de winter in het verschiet een goede optie. Onze volgende stop was de Oriental salade (spinazie, gegrilde groenten, rode ui, verse kruiden, chili peper, hummus, sesam vinaigrette en als basis quinoa). Hummus is een kleine verslaving van ons beide en deze was heel smakelijk! In afwachting op onze salades werden wij verrast met een kleine starter; pompoensoep met feta en koriander. Deze was verrukkelijk en goed op smaak.

healthy hotspot

Vind je niet helemaal de juice of salade die je zoekt, dan kan je ook een eigen vulling samenstellen. Daarnaast zijn er sandwiches en yoghurt met onder andere ‘superfoods’ (zijn die wel zo super? check vooral ook even ons superfood dossier, noten, rauwe en pure chocolade (maar chocolade blijf natuurlijk gewoon chocolade). Heb je het nog veel te gezellig binnen, dan hebben ze een uitgebreide selectie aan koffie en thee. Een zoete behoefte? Genoeg keuze uit de retailkast of een stukje cake.

Waar kun je ze vinden?

Adres: Eerste Constantijn Huygensstraat 60, Vijzelstraat 135, Oostenburgergracht 185, Amsterdam

www.juiceandsalad.nl