Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?

Healthy hotspot: Juice & Salad

Door | 2017-01-07T09:32:18+00:00 16 november 2015|Categorieën: I'm a Foodie blog, Reviews|Onderwerpen: |
  • healthy hotspot
Zet twee ‘boerenjongens’ uit de Noordoostpolder bij elkaar en daar komt een heerlijk concept uit rollen. Michiel en Nick openden in 2012 de eerste saladebar van Amsterdam die haar producten van de boerderij naar het stadscentrum brengt; Juice & Salad. Hun missie is gezond en lekker eten en toegankelijk zijn voor de foodie die dagelijks salades eet, maar ook voor de iets mindere salade liefhebber. Het leuke en unieke aan het concept is dat veel producten van hun eigen biologisch-dynamisch akkerbouwbedrijf komen. Weggooien kennen de jongens niet. Een niet zo perfect rond, klein appeltje wordt bij Juice & Salad graag gebruikt.

De sfeer bij juice & salad

Na dit toffe verhaal wilden we natuurlijk ook wel even een kijkje nemen. De sfeer oogt fris en industrieel. Binnen staan er twee community tables waar je gezellig kunt kletsen of met je laptop kunt zitten. Daarbij draaien ze fijne muziek; je hebt geen oordopjes nodig als je aan het werk bent hier!

healthy hotspot

Op het menu

De menukaart is geïnspireerd op verschillende werelddelen. Wij bestelden de European (sinaasappel/banaan/blauwe bes) en de Australian (peer, rode bier, aardbei) juice. Als optie kan deze juice ook als smoothie variant. De juices zijn lekker, maar eigenlijk vinden wij dat je niet (teveel) ‘natuurlijke’ suikers moet drinken. Enkel voor de Juice kwamen wij dan ook niet, een salade wilden wij ook wel proberen. Blijven hangen bij ons werelddeel hebben wij niet gedaan, we besloten af te reizen naar een North American salade (romaine sla, malse kip, kokos, pecannoten, rode ui, balsamico vinaigrette, en als extra kregen wij feta).

Think variety, eat colour, aldus Juice & Salad.

Deze salade had als basis een zoete aardappelpuree die op aanraden van de jongens warm werd geserveerd op leuke emaille schalen. Met de winter in het verschiet een goede optie. Onze volgende stop was de Oriental salade (spinazie, gegrilde groenten, rode ui, verse kruiden, chili peper, hummus, sesam vinaigrette en als basis quinoa). Hummus is een kleine verslaving van ons beide en deze was heel smakelijk! In afwachting op onze salades werden wij verrast met een kleine starter; pompoensoep met feta en koriander. Deze was verrukkelijk en goed op smaak.

healthy hotspot

Vind je niet helemaal de juice of salade die je zoekt, dan kan je ook een eigen vulling samenstellen. Daarnaast zijn er sandwiches en yoghurt met onder andere ‘superfoods’ (zijn die wel zo super? check vooral ook even ons superfood dossier, noten, rauwe en pure chocolade (maar chocolade blijf natuurlijk gewoon chocolade). Heb je het nog veel te gezellig binnen, dan hebben ze een uitgebreide selectie aan koffie en thee. Een zoete behoefte? Genoeg keuze uit de retailkast of een stukje cake.

Waar kun je ze vinden?

Adres: Eerste Constantijn Huygensstraat 60, Vijzelstraat 135, Oostenburgergracht 185, Amsterdam

www.juiceandsalad.nl

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Diëtist, gezondheidswetenschapper en docent HBO Sportkunde aan de Hogeschool Inholland

Gaby Herweijer is diëtist, gezondheidswetenschapper, HBO docent en mede-auteur van Eet als een expert. In haar praktijk Voeding+Advies begeleidt ze veel mensen met coeliakie en prikkelbare darm syndroom. Als diëtist, gezondheidswetenschapper, docent en schrijver is het haar passie om voedingswetenschap op een begrijpelijke en praktische manier te vertalen naar de cliënt, student en lezer.

Reacties

Schrijf een reactie