Dat social media helpen bekendheid te geven aan hotspots bewijst ’t Koffieboontje ook maar eens. Aangezien ik geen inwoner van de stad Utrecht ben, was ik zonder een tip via Facebook nooit op dit mooie, stoere en vooral rustige plekje gekomen. Want dat straalt ’t Koffieboontje helemaal uit in een dynamische stad als Utrecht.

’t Koffieboontje- het concept

Sinds april 2015 is dit koffieplekje gevestigd aan de Oudegracht in Utrecht. Je kan met recht zeggen dat het nog een jong bedrijf is, maar al druk bezocht! Wij waren hier op een zaterdagochtend en het liep af en aan met mensen, van jong tot oud en ook veel toeristen. Het concept van ’ t Koffieboontje is goed doordacht, er is veel vooronderzoek gedaan naar de beste plek in Utrecht om zich te vestigen. Zij streven naar 100% biologisch, wat nog niet mogelijk is bieden zij liever niet aan. Zij hanteren het motto; ‘Liever goed en biologisch of helemaal niet’ en een toekomstplan is het verkrijgen van een biologisch keurmerk.

healthy hotspot

Welke sfeer ademt deze plek aan de Oudegracht uit?

Het doel van ’t Koffieboontje is om een stukje rust te kunnen creëren in een dynamische stad, ze willen graag warmte en huiselijkheid uitstralen. Er is bewust gekozen om geen muziek te draaien, hierdoor kan iedereen in alle rust met elkaar praten. Ook is er voor elk type bezoeker een plekje te vinden; je kunt er lekker loungen in de hangstoel, vergaderen aan tafel (kan ook gereserveerd worden), of een goed gesprek met z’n tweeën houden aan een 2-persoons zitje. De inrichting is lekker stoer, natuurlijk, robuust en zonder tierelantijnen. Persoonlijk houd ik hier erg van, wij konden onder het genot van een hapje en een drankje heerlijk kletsen. Het enige geluid wat je hoort, is het koffieapparaat. Het concept én de sfeer die mij die ochtend is uitgelegd maken ze naar mijn idee helemaal waar!

Wat kun je hier allemaal eten en drinken?

Wij kwamen hier voor een ontbijt en ik kan met recht zeggen dat wij erg zijn verwend. Wij waren de gelukkigen dat we alles mochten proeven! Ze hanteren hier een kleine kaart, wat ik geen probleem vind want dan heb je geen last van keuzestress en kun je een bewuste keuze maken. Als ontbijt kan je kiezen uit een croissant met jam of met jonge/oude kaas, chocoladebroodje of koffiebroodje. Daarnaast serveren ze een weck potje gevuld met volle yoghurt met granola of muesli, beide opties hebben een topping van gedroogde vijgen, geroosterde amandelen, dadels en pure chocolade stukjes. De prijzen variëren van €1,50 tot €3,95.

Hierbij hadden wij ook nog een cappuccino (bonen van Bocca). Maar andere soorten thee en koffie, zoals slow koffie en koffie to go zijn ook mogelijk. Iets lekkers bij de koffie, thee of fris (allemaal biologisch) hebben ze natuurlijk ook, zoals worteltjestaart, macarons en voor mij iets helemaal nieuws: blissballs. Dit zijn raw-food balletjes zonder extra toevoegingen in vier verschillende smaken: abrikoos, walnoot, macadamia en vijg. De vijgen/ chia zaad variant is noten en glutenvrij. Deze blissballs zijn €3 per stuk.

Binnenkort wordt er ook lunch geserveerd, hierbij zijn er 3 varianten waaronder een broodje gezond, broodje tonijn en een broodje mozzarella. Standaard fris en sapjes kun je hier niet krijgen, alles is 100% natuurlijk.

healthy hotspot

Lekker, lekker en nog eens lekker: maar ook gezond?

De insteek van ’t Koffieboontje is biologisch, organisch en raw-food. Ze werken met pure ingrediënten. Dit zie je ook terug in de producten die ze aanbieden zoals de yoghurt met granola en de blissballs. Hiermee onderscheidt ’t Koffieboontje zich van andere koffietentjes die deze insteek minder of helemaal niet hebben. Deze insteek en bewustheid over product keuze vind ik een groot pluspunt. De mensen bij ’t Koffieboontje weten wat ze willen serveren en voldoet een product hier niet aan dan wordt deze ook niet gebruikt.

Wij hadden het geluk dat wij bijna het gehele assortiment mochten proeven. Zelf zou ik niet zo snel als ontbijt kiezen voor een croissant of koffiebroodje, deze bevatten relatief veel vet, suiker en weinig vezel. Wel werd er bij de versie met kaas een kleine salade van tomaat en komkommer geserveerd. Als foodie zou ik dus eerder kiezen voor de yoghurt met muesli-topping, gezond en vezelrijk. En de raw-food balletjes: deze bevatten uitsluiten natuurlijke ingrediënten en worden gebonden met havermout en/of amandelmeel.

Ik ben heel benieuwd hoe de lunchbroodjes eruit te komen te zien die ze binnenkort serveren, ik kom snel een keer langs om deze te proeven.

Kortom, ’t Koffieboontje is een stoere en rustige plek waar ze producten bereiden met eerlijke ingrediënten en de termen biologisch en raw-food centraal staan. De juiste hotspot voor een gezond ontbijt of juist voor een heerlijke traktatie!

Waar is dit super leuke tentje te vinden?

t Koffieboontje ligt aan de Oudegracht 92 in Utrecht Je krijgt er naast heerlijk en puur eten en drinken ook een geweldige service! Ze hebben een spaarkaart voor de koffie!

Openingstijden:

  • ma – woe 07.00-19.00,
  • do 07.00-21.00,
  • za 09-00-17.00
  • zo 10.00-17.00 uur