fbpx

Hoeveel calorieën in ijs?

Door |2017-01-02T22:55:39+00:0026 september 2013|Categorieën: Foodbasics, I'm a Foodie blog, Kritisch kiezen & kopen|Onderwerpen: |
Okay, ijsjes zijn verre van gezond..maar op een mooie zomerse dag…:) Ik ben een chocolate addict en helaas bevatten choco ijsjes doorgaans veel meer kilocalorieën dan waterijs. Welk ijsje bevat nou weinig kilocalorieën en welke veel? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. Wat mij betreft komt de Magnum mini er het beste uit.Toch een choco-ijsje, maar t.a.v. kilocalorieën nog best te doen.

McFlurry

Ik schrok wel van de McFlurry!! Nadat ik dit plaatje had gemaakt viel mijn oog ook nog op de Mc Flurry Snickers: 445 kcal en Magnum White: 525kcal!!!!!!! Oeps.. veel mensen hebben na het eten van dit ijsje al 25% van hun dagelijkse energiebehoefte binnen..

Mc Flurry Snickers: 445 kcal en Magnum White: 525kcal

Meer weten? Kijk hier voor homemade no-guilt icecream (healthy food swap) en kijk eens naar de calorieën in alcohol en broodbeleg!

 

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?