Deze standaard Hollandse koolsalade met kool, appel en rozijnen maken we extra lekker met een zilte twist van verse zeekraal. Een heerlijke, verfrissende en vooral eiwitrijke salade die perfect past bij de zomerse, plantaardige barbecue. Zo kan het ook!

Ingrediënten

  • 1 kleine spitskool, fijngesneden
  • 100 g zeekraal
  • 1 wortel, geraspt
  • 2 stengels bosui, in ringen
  • 1 appel, in blokjes
  • 30 g rozijnen
  • 50 g walnoten, geroosterd
  • 3 el plantaardige mayonaise
  • 3 el citroensap
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Stoom de zeekraal voor ongeveer drie minuten
  2. Meng de mayonaise met het citroensap in een grote kom. Voeg de overige ingrediënten toe en schep om
  3. Het is het lekkerste als je de koolsalade even laat staan, zodat alle smaken kunnen worden opgenomen

Plantaardig barbecueën met een Hollandse koolsalade, zo kan het ook! Op zoek naar nog meer plantaardige recepten of producten? Kijk dan op zokanhetook.nu voor meer inspiratie.