fbpx

I’m a Foodie Behind The Scenes: Bloggers in de Escape Room, WhatsApp de Diëtist Spreekuur & Het I’m a Foodie Boek

Door |2017-01-07T09:32:54+00:0014 november 2015|Categorieën: Hoe zit het met..., I'm a Foodie blog|Onderwerpen: , |
  • I'm a Foodie
In de laatste maanden van het jaar (hoe cliché :)) maken wij ook overzichten wat we hebben gedaan, waar staan we nu en wat willen we gaan doen in het nieuwe jaar. Er is veel gebeurd het laatste jaar. Daarom vandaag een kijkje ‘behind the scenes’ van I’m a Foodie. Via de nieuwsbrief geven we trouwens ook iedere maand een update over de laatste ontwikkelingen, en publiceren we de populairste blogs. Wil je ook iedere maand een update krijgen? Zet jezelf op de lijst.

I'm a Foodie

Bloggers in Room Escape Amsterdam

Je vraagt je misschien weleens af hoe wij samenwerken op HQ I’m a Foodie? We wonen allemaal verspreid over Nederland en hebben daarom vooral online contact. Het werd hoog tijd om bijelkaar te komen, en iets leuks te gaan doen! Onlangs gingen wij met het blogteam naar Room Escape Amsterdam. Op uitnodiging van Room Escape mochten wij gebruik maken van hun mooie historische locatie in Amsterdam. Op het oude munitiedepot (Roeden 1800) heeft Room Escape Amsterdam vier mooie en moeilijke Escape Rooms gebouwd. In de ontvangstruimte van Room Escape hebben we de in de ochtend enkele presentaties gedaan en daarna gingen we de Escape Rooms in. Ben jij bekend met Escape Room? Het is eigenlijk heel simpel: je wordt met een aantal personen in een kamer (escape room) gezet en je hebt de opdracht om zo snel mogelijk jezelf te bevrijden uit de kamer. Je hebt hiervoor maximaal 1 uur de tijd..:-). Uiteraard kan ik niks verklappen over hoe de kamers eruit zien, en wat de opdracht was. Maar het is het is echt een topuitje om met vrienden of collega’s te doen.

I'm a Foodie

Na de belevenissen van de escape room hebben we met het team heerlijk genoten van een Libanese lunch met tabouleh, humus en labneh van Food by Michel.

I'm a Foodie

WhatsApp de Diëtist Spreekuur

Naast bloggen houden we ons ook bezig met andere opdrachten. Zo schrijven we content voor diverse opdrachtgevers, en op vrijdag 23 oktober zijn we gestart met een WhatsApp de Diëtist Spreekuur voor Anderzorg van Menzis. Het eerste diëtetiek WhatsApp spreekuur in Nederland! Anderzorg wil haar community graag voorzien van betrouwbare voedingsinformatie, en in dat kader hebben wij samen het WhatsApp de Diëtist Spreekuur bedacht. Ruim 9 miljoen Nederlanders maken inmiddels gebruik van WhatsApp en zeker bij jongeren is het gebruik van WhatsApp nagenoeg 100 procent. Vanaf oktober zijn we aan het experimenteren met de inzet van het spreekuur. Hoe werkt het? Heel simpel: je appt je vraag tijdens de spreekuurtijden naar het nummer (06-4679 2228) en de diëtisten van I’m a Foodie geven antwoord. Om alle reacties adequaat te kunnen managen werken wij met een speciale WhatsApp tool. Op die manier kunnen we eenvoudig gelijktijdig op alle vragen een reactie geven.

I'm a Foodie

Arnold Nieman, communicatie adviseur Menzis & Anderzorg: 

“Uit interviews met onze klanten vernemen we regelmatig dat er behoefte is aan goede informatie rondom de thema’s sport en voeding. Belangrijk is daarbij dat we onze klanten wetenschappelijk onderbouwde en correcte informatie willen bieden over deze onderwerpen. Door de samenwerking met I’m a Foodie weten we zeker dat de informatie ten eerste goed past bij onze doelgroep en ten tweede dat het uitstekende content is. Omdat we beide dezelfde doelgroep hebben is het interessant om ook te experimenteren met nieuwe kanalen, zoals WhatsApp. Het tweewekelijkse WhatsApp spreekuur met (sport)diëtisten van I’m a Foodie geeft onze klanten de kans om op een laagdrempelige  1 op 1 vragen te stellen over sport en voeding. De eerste resultaten zijn erg positief en het geeft ons veel inzichten over WhatsApp als kanaal.”

I’m a Foodie Boek

En dan een ander leuk nieuwtje! In mei 2016 komt het I’m a Foodie boek uit 🙂 Een super gaaf vooruitzicht, maar vooralsnog hebben we een spartaanse planning en zijn wij hard aan het schrijven. Zoals je misschien weet schrijf ik het boek samen met Foodies Jolien, Gaby en Liesbeth. Mensen vragen mij weleens waar ik mijn tijd vandaan haal, omdat ik ook nog 4 dagen in het VUmc werk. Ik doe zeker niet alles zelf 🙂 Bart, mijn vriend doet veel technische dingen voor de website, en ook in alle samenwerkingen die we hebben is hij de drijvende kracht. Wat betreft het boek is hij verantwoordelijk voor de planning en projectmanagement. Iedere dinsdag hebben wij een ‘weekly meeting’. In deze online meeting (via Google Hangouts) bespreken we de laatste vorderingen in het manuscript. Daarnaast hebben we iedere 3 weken een fysieke meeting. Op een zondag komen we bij elkaar om samen een hoofdstuk te bespreken en de feedback van de uitgever en expert-reviewers door te nemen. Inmiddels zijn de eerste hoofdstukken zo goed als klaar. Daarnaast hebben we inmiddels ook een cover en titel. Die zullen we binnenkort met jullie delen!

Zie onder lachende gezichten bij een Sunday Meeting :).

Ben jij geïnteresseerd in een samenwerkingen met I’m a Foodie? Mail dan Bart op [email protected] Wil jij ons blogteam versterken? Lees hier meer

I'm a Foodie

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?