10-daagse Instagram cursus

KICK-START YOUR HEALTH

In 2020 begin ik echt met een gezonder eetpatroon, meer sporten en ga ik vaker dat koekje bij de koffie laten liggen. Maar voor je het weet dient de zomer zich al weer aan

Klinkt dit herkenbaar?

Join dan nu onze 10-daagse cursus op Instagram. In 10 werkdagen nemen diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers Marijke en Gaby je mee naar hoe ook jíj met kleine haalbare stappen naar een gezond eetpatroon komt.

Doe jij ook mee? Koop dan een ticket in onze webshop. Wil je meer weten? Lees dan snel verder. Start maandag 13 januari 2020, en je kunt t/m 19 januari 2020 (week 1) nog instromen

Koop een ticket!

Dit vonden anderen ervan

Ik was al een groot fan van I’m a Foodie, nu nog meer. Toch weer goede tips gekregen om actief bezig te gaan met gezond eten.

-Jeanet Lycklema-

Erg leuke cursus, waardoor alle informatie uit het boek weer opgefrist is. Ik was al fan van het boek en ik ben dat nu nog steeds!

-Melissa Voogt-

Heldere, fijne en direct toepasbare cursus over wat nou echt gezond is!

-J. Jalving-

Cursus die op toegankelijke wijze uitlegt hoe de goede eetkeuzes/gewoontes te maken. Dit zonder ‘met een vinger te wijzen’. Helder, informatief en motiverend gebracht.

-Suzanne-

Goede basiscursus voor een stap naar een gezonder eetpatroon

-Yvonne Capelle-

Leuke manier van goede inhoud aanbieden. Ik heb veel inzichten gekregen en kan kleine aanpassingen doen in mijn eetpatroon om zo nog gezonder te eten.

-Anoniem-

Een initiatief van I’m a Foodie

Als diëtisten en (voedings)wetenschappers vinden wij het belangrijk om een goed onderbouwde positieve boodschap te verkondigen over gezond eten en leven.

Heb je een vraag of suggestie hoe we de course nog leuker kunnen maken?

Stuur Bart dan even een mail via: [email protected].

Onze docenten

marijke

Marijke Berkenpas

Founder I’m a Foodie, auteur Eet als een expert, klinisch diëtist, voedingswetenschapper

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I’m a Foodie. Daarnaast is ze al ruim 11 jaar klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het Amsterdam UMC op de afdeling Maag-, darm-, leverziekten. Op I’m a Foodie, analyseert ze – samen met zo’n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers – trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt. Daarnaast bracht ze in de serie I’m a Foodie presents 3 andere boeken uit: Eet als een atleet, Eet als een expert: Party Time en Eet als een expert: Zwanger!

Insta Challenge

Gaby Herweijer

Kinderdiëtist, gezondheidswetenschapper, auteur Eet als een expert

Gaby Herweijer is diëtist, gezondheidswetenschapper en mede-auteur van Eet als een expert en Eet als een expert: Zwanger! In haar praktijk Voeding+Advies begeleidt ze veel mensen met coeliakie en prikkelbare darm syndroom. Als diëtist, gezondheidswetenschapper, docent en schrijver is het haar passie om voedingswetenschap op een begrijpelijke en praktische manier te vertalen naar de cliënt, student en lezer.

Wat krijg je allemaal voor €39?

  • 10 dagen lang een nieuwe serie van ca. 100 stories (10-15 minuten per dag)

  • Heeeel veel praktische voorbeelden, tips & tricks, favoriete producten en recepten

  • Top docenten: Marijke Berkenpas & Gaby Herweijer ken je o.a. van de bestseller Eet als een expert

  • Wetenschappelijk onderbouwde informatie: geen hippe quick fixes en hypes, maar gedegen informatie!

  • Eenvoudig te volgen thuis op de bank of onderweg in de trein of bus

  • Middels deze Instagram cursus help jij jezelf in 10 dagen naar een gezonder eetpatroon

  • Flexibiliteit t.a.v. het volgen van de cursus: jij bepaalt zelf wanneer je de stories van de dag kijkt en je hebt een maand de tijd om alles terug te kijken

  • De mogelijkheid om vragen te stellen aan Gaby en Marijke onder de post van de dag en tijdens de afsluitende Instagram Live Sessie op 31 januari van 20:30-21:30

Veelgestelde vragen

Iedereen is welkom bij de Kick-start your health Instagram cursus Grote kans dat je als professional alle kennis reeds hebt. Wellicht inspireren we je 🙂

Jazeker. Deelname is individueel. Zolang er plaats is in cursus kan je uiteraard ook je vriend(in) / collega / moeder/ vader / broer aansporen om mee te doen :-).

Dat kan je hopelijk na de Instagram cursus zelf beoordelen :-). Maar kort gezegd gaan wij je helpen om in 10 dagen naar een gezonder eetpatroon te komen! Al onze informatie is gebaseerd op wetenschap en heel erg praktisch. Je kunt dus meteen aan de slag.

Nee. We hebben geen accreditatie aangevraagd bij ADAP en BGN. De cursus is bedoeld voor consumenten en niet specifiek voor collega gezondheidsprofessionals. Meedoen mag uiteraard wel 🙂

De Kick-start your health Instagram cursus duurt in totaal 10 werkdagen. Vanaf maandag 13 januari 2020 komt er iedere werkdag een nieuwe serie stories online. De laatste serie komt op vrijdag 24 januari online. De stories kun je op je eigen tempo kijken: ze blijven een maand opgeslagen staan in de hoogtepunten (tot 15 februari 2020). Het kost per dag ca 10-15 minuten om de stories te bekijken. Onder de post van de dag kun je t/m 24 januari vragen stellen aan Gaby en Marijke en kun je zelf reageren op vragen en als je wilt met andere deelnemers kunt chatten. Vragen stellen kan ook tijdens de Instagram Live Sessie waar we de cursus mee afsluiten.

Ja! Op het moment dat de cursus bezig is (13 t/m 24 januari 2020) kun je nog aanhaken. Alle stories blijven tot 15 februari 2020 online staan. Na 24 januari moet je wachten op een volgende editie.

Gemiddeld duurt een serie stories ca. 10-15 minuten per dag. In totaal komen er gedurende 2 weken 10 series stories online. Totaal zal het volgen van de hele Kick-start your health Instagram cursus ca. 2u in beslag nemen. Daarnaast delen we dagelijks een opdracht om te stimuleren dat jij je gedrag daadwerkelijk aanpast. Deze opdrachten nemen per stuk maximaal 15 minuten van je tijd en kun je uiteraard ook op een later moment doen. Na de laatste dag (vrijdag 24 januari zal de hele cursus tot 15 februrai online blijven zodat je het op je eigen tempo kunt terugkijken.

Een gezond eetpatroon kan op allerlei manieren worden ingevuld. Dat kan een vegetarisch eetpatroon zijn, maar ook een eetpatroon met een beetje vlees of vis. We zijn – conform de Richtlijnen goede voeding – voor een meer plantaardig eetpatroon, maar dragen niet uit dat dat specifiek vega of vegan moet zijn. Vegetariers kunnen absoluut meedoen!

Dit is een quote van een eerdere deelnemer en wij kunnen het niet beter verwoorden: “Erg leuke cursus, waardoor alle informatie uit het boek [Eet als een expert] weer opgefrist is. Ik was al fan van het boek en ik ben dat nu nog steeds!” Als je het boek helemaal kunt spellen, van haver tot gort kent, onder je kussen hebt liggen 🙂 etc dan zal je informatie gaan tegenkomen die je al kent.

Je goede voornemens beginnen nu!

Doe ook mee!

Claim je plaats!