10-daagse Instagram cursus

KICK-START YOUR HEALTH

Het blijven rare tijden…De vakantie vliegt voorbij en de kids gaan straks weer naar school en de opvang en iedereen lijkt wat meer aan de nieuwe situatie gewend te raken…Hoe gaat met jou? Het is tijd om aan jezelf te denken en goed voor jezelf te zorgen.  Wellicht heb jij nu ook even de tijd om terug te kijken op je (gezonde) voornemens, die misschien wat zijn weggezakt. Zie deze periode als een kans om nieuwe gezonde gewoontes aan te leren!

Met de Instagramcursus Kick-start your health ga je met wetenschappers en diëtisten Gaby en Marijke van I’m a Foodie in 10 dagen in kleine haalbare stappen naar een gezond eetpatroon! Creëer nieuwe gezonde gewoontes die je je hele leven vol kunt houden. Fit de toekomst in.

Doe jij ook mee? Koop dan een ticket in onze webshop. Wil je meer weten? Lees dan snel verder. Start maandag 14 september 2020, en je kunt gedurende de cursus nog instromen. Middels deelname aan Kick-start your health steun je ook de Voedselbank. Wij doneren van ieder verkocht ticket €2 aan de Voedselbank! 

Koop een ticket!
Volg 1 serie stories gratis!

Dit vonden anderen ervan

Een praktische korte cursus waarbij je handvatten krijgt om je levenstijl aan te passen. Gezond eten hoeft niet moeilijk of vies te zijn!

-Iris Wagenaar-

Perfecte cursus voor een echt en wetenschappelijk onderbouwd gezond eetpatroon. Zeker in combinatie met het boek “Eet als een expert”. Een aanrader voor iedereen en een must voor mensen die actief en gezond willen leven.

-Olav Rollema-

Het is een fijne cursus, duidelijk en overzichtelijke informatie per voedingsgroep. Je krijgt inzicht in gezonde voeding en kunt op basis hiervan eigen keuzes gaan maken. De filmpjes zijn erg enthousiast opgenomen! Inspirerend om iedere dag een nieuwe storie te openen!

-Astrid Nicolai-

Een fijne en duidelijke cursus om op te frissen wat je eigenlijk wel weet. Keuzes maken…en simpele recepten om toch verantwoordelijk te eten.

-S. Mulder-

Inhoudelijk sterkt, direct toepasbaar, zowel thuis als in mijn werk!

-Lonneke van Berkel-

Ik twijfelde om me in te schrijven voor deze cursus, want ik wist toch zeker zelf wel wat gezond is? Maar wat ben ik blij dat ik het uiteindelijk toch heb gedaan! Je krijgt zoveel nuttige informatie en praktische tips, waardoor je er meteen mee aan de slag kan. Ook de leuke recepttips motiveren me enorm om gezondere keuzes te maken. Heel erg bedankt Marijke en Gaby!

-Martine Niks-

Ik was al een groot fan van I’m a Foodie, nu nog meer. Toch weer goede tips gekregen om actief bezig te gaan met gezond eten.

-Jeanet Lycklema-

Erg leuke cursus, waardoor alle informatie uit het boek weer opgefrist is. Ik was al fan van het boek en ik ben dat nu nog steeds!

-Melissa Voogt-

Heldere, fijne en direct toepasbare cursus over wat nou echt gezond is!

-J. Jalving-

Cursus die op toegankelijke wijze uitlegt hoe de goede eetkeuzes/gewoontes te maken. Dit zonder ‘met een vinger te wijzen’. Helder, informatief en motiverend gebracht.

-Suzanne-

Goede basiscursus voor een stap naar een gezonder eetpatroon

-Yvonne Capelle-

Leuke manier van goede inhoud aanbieden. Ik heb veel inzichten gekregen en kan kleine aanpassingen doen in mijn eetpatroon om zo nog gezonder te eten.

-Anoniem-

Een initiatief van I’m a Foodie

Als diëtisten en (voedings)wetenschappers vinden wij het belangrijk om een goed onderbouwde positieve boodschap te verkondigen over gezond eten en leven.

Heb je een vraag of suggestie hoe we de course nog leuker kunnen maken?

Stuur Bart dan even een mail via: [email protected].

Onze docenten

marijke

Marijke Berkenpas

Founder I’m a Foodie, auteur Eet als een expert, klinisch diëtist, voedingswetenschapper

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I’m a Foodie. Daarnaast is ze al ruim 11 jaar klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het Amsterdam UMC op de afdeling Maag-, darm-, leverziekten. Op I’m a Foodie, analyseert ze – samen met zo’n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers – trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt. Daarnaast bracht ze in de serie I’m a Foodie presents 3 andere boeken uit: Eet als een atleet, Eet als een expert: Party Time en Eet als een expert: Zwanger!

Insta Challenge

Gaby Herweijer

Kinderdiëtist, gezondheidswetenschapper, auteur Eet als een expert

Gaby Herweijer is diëtist, gezondheidswetenschapper en mede-auteur van Eet als een expert en Eet als een expert: Zwanger! In haar praktijk Voeding+Advies begeleidt ze veel mensen met coeliakie en prikkelbare darm syndroom. Als diëtist, gezondheidswetenschapper, docent en schrijver is het haar passie om voedingswetenschap op een begrijpelijke en praktische manier te vertalen naar de cliënt, student en lezer.

Wat krijg je allemaal?

  • 10 dagen lang een nieuwe serie van ca. 100 stories (10-15 minuten per dag)

  • Heeeel veel praktische voorbeelden, tips & tricks, favoriete producten en recepten

  • Top docenten: Marijke Berkenpas & Gaby Herweijer ken je o.a. van de bestseller Eet als een expert

  • Wetenschappelijk onderbouwde informatie: geen hippe quick fixes en hypes, maar gedegen informatie!

  • Eenvoudig te volgen thuis op de bank of onderweg in de trein of bus

  • Middels deze Instagram cursus help jij jezelf in 10 dagen naar een gezonder eetpatroon

  • Flexibiliteit t.a.v. het volgen van de cursus: jij bepaalt zelf wanneer je de stories van de dag kijkt en je hebt een maand de tijd om alles terug te kijken

  • De mogelijkheid om vragen te stellen aan Gaby en Marijke onder de post van de dag en tijdens de afsluitende Instagram Live Sessie

Veelgestelde vragen

Iedereen is welkom bij de Kick-start your health Instagram cursus Grote kans dat je als professional alle kennis reeds hebt. Wellicht inspireren we je 🙂

Jazeker. Deelname is individueel. Zolang er plaats is in cursus kan je uiteraard ook je vriend(in) / collega / moeder/ vader / broer aansporen om mee te doen :-).

Dat kan je hopelijk na de Instagram cursus zelf beoordelen :-). Maar kort gezegd gaan wij je helpen om in 10 dagen naar een gezonder eetpatroon te komen! Al onze informatie is gebaseerd op wetenschap en heel erg praktisch. Je kunt dus meteen aan de slag.

Nee. We hebben geen accreditatie aangevraagd bij ADAP en BGN. De cursus is bedoeld voor consumenten en niet specifiek voor collega gezondheidsprofessionals. Meedoen mag uiteraard wel 🙂

De Kick-start your health Instagram cursus duurt in totaal 10 werkdagen. Iedere werkdag komt er een nieuwe serie stories online. De stories kun je op je eigen tempo kijken: ze blijven een maand opgeslagen staan in de hoogtepunten. Het kost per dag ca 10-15 minuten om de stories te bekijken. Onder de post van de dag kun je t/m de laatste cursusdag vragen stellen aan Gaby en Marijke en kun je zelf reageren op vragen en als je wilt met andere deelnemers kunt chatten. Vragen stellen kan ook tijdens de Instagram Live Sessie waar we de cursus mee afsluiten.

Ja! Op het moment dat de cursus bezig is kun je nog aanhaken. Alle stories blijven een maand na de laatste dag online staan. Na de laatste cursusdag moet je wachten op een volgende editie.

Gemiddeld duurt een serie stories ca. 10-15 minuten per dag. In totaal komen er gedurende 2 weken 10 series stories online. Totaal zal het volgen van de hele Kick-start your health Instagram cursus ca. 2u in beslag nemen. Daarnaast delen we dagelijks een opdracht om te stimuleren dat jij je gedrag daadwerkelijk aanpast. Deze opdrachten nemen per stuk maximaal 15 minuten van je tijd en kun je uiteraard ook op een later moment doen. Na de laatste dag zal de hele cursus nog een maand online blijven zodat je het op je eigen tempo kunt terugkijken.

Een gezond eetpatroon kan op allerlei manieren worden ingevuld. Dat kan een vegetarisch eetpatroon zijn, maar ook een eetpatroon met een beetje vlees of vis. We zijn – conform de Richtlijnen goede voeding – voor een meer plantaardig eetpatroon, maar dragen niet uit dat dat specifiek vega of vegan moet zijn. Vegetariers kunnen absoluut meedoen!

Dit is een quote van een eerdere deelnemer en wij kunnen het niet beter verwoorden: “Erg leuke cursus, waardoor alle informatie uit het boek [Eet als een expert] weer opgefrist is. Ik was al fan van het boek en ik ben dat nu nog steeds!” Als je het boek helemaal kunt spellen, van haver tot gort kent, onder je kussen hebt liggen 🙂 etc dan zal je informatie gaan tegenkomen die je al kent.

Je goede voornemens beginnen nu!

Doe ook mee!

Claim je plaats!