Instock zet écht letterlijk voedselverspilling op de kaart. Bij dit restaurant eet je producten die anders in de prullenbak zouden belanden. En nee, dat betekent absoluut niet dat je vies, oud, lelijk voedsel eet. De creatieve chefs Dalila en Ruben maken heerlijke gerechten van gekneusd fruit, gekke groenten en vlees dat tegen de houdbaarheidsdatum aan loopt.

team-instock

Voedselverspilling: mijn Instock ervaring

Vrijdag 1 augustus zit ik heerlijk in het zonnetje bij Instock, aan de waterkant bij het Westergasterrein in Amsterdam, aan een picknicktafel met een groepje YFM-vrienden. Heel gezellig om elkaar één maand na de afsluiting van de academie weer te zien. Academie-genootje Merel is één van de oprichters van stichting Instock. Inderdaad, stichting, het restaurant is pas het eerste anti-waste project waarmee Merel en haar collega’s Selma, Bart en Freke mee aan de slag zijn. Merel eet vanavond ook met ons mee, maar voordat we gaan eten krijgen we eerst een rondleiding door het pand. Alle spullen die in het restaurant staan zijn voor een prikkie bij elkaar gescharreld, niets is nieuw! Ook hier dus een goed anti-waste beleid.

Op het menu deze avond: home made kibbeling als voorgerecht, noodles met stukjes rundvlees en sperzieboontjes in een aardappelnestje als hoofgerecht en aardbeien creme brulee als nagerecht. Jamm! Ik heb echt heerlijk gegeten. Nette porties, waardoor de borden leeg gaan en er dus ook weer niets verspilt wordt, wees niet bang het is absoluut genoeg. Eén puntje van feedback: van mij hadden er bij het hoofdgerecht wat meer groenten mogen zitten.

voedselverspilling

Nieuwsgierig

Ga zelf ook een keer eten bij Instock! Je helpt niet alleen een aantal producten te redden, maar ook steun je stichting Instock waardoor zij nog veel meer mooie voedselgerelateerde projecten kunnen steunen.

 

Handige info

instock-buiten