fbpx

Instock: voedselverspilling op de kaart

Door |2017-01-08T19:18:32+00:0021 augustus 2014|Categorieën: I'm a Foodie blog, Kritisch kiezen & kopen, Reviews, Trends & Hypes|Onderwerpen: |
  • voedselverspilling
Instock zet écht letterlijk voedselverspilling op de kaart. Bij dit restaurant eet je producten die anders in de prullenbak zouden belanden. En nee, dat betekent absoluut niet dat je vies, oud, lelijk voedsel eet. De creatieve chefs Dalila en Ruben maken heerlijke gerechten van gekneusd fruit, gekke groenten en vlees dat tegen de houdbaarheidsdatum aan loopt.

team-instock

Voedselverspilling: mijn Instock ervaring

Vrijdag 1 augustus zit ik heerlijk in het zonnetje bij Instock, aan de waterkant bij het Westergasterrein in Amsterdam, aan een picknicktafel met een groepje YFM-vrienden. Heel gezellig om elkaar één maand na de afsluiting van de academie weer te zien. Academie-genootje Merel is één van de oprichters van stichting Instock. Inderdaad, stichting, het restaurant is pas het eerste anti-waste project waarmee Merel en haar collega’s Selma, Bart en Freke mee aan de slag zijn. Merel eet vanavond ook met ons mee, maar voordat we gaan eten krijgen we eerst een rondleiding door het pand. Alle spullen die in het restaurant staan zijn voor een prikkie bij elkaar gescharreld, niets is nieuw! Ook hier dus een goed anti-waste beleid.

Op het menu deze avond: home made kibbeling als voorgerecht, noodles met stukjes rundvlees en sperzieboontjes in een aardappelnestje als hoofgerecht en aardbeien creme brulee als nagerecht. Jamm! Ik heb echt heerlijk gegeten. Nette porties, waardoor de borden leeg gaan en er dus ook weer niets verspilt wordt, wees niet bang het is absoluut genoeg. Eén puntje van feedback: van mij hadden er bij het hoofdgerecht wat meer groenten mogen zitten.

voedselverspilling

Nieuwsgierig

Ga zelf ook een keer eten bij Instock! Je helpt niet alleen een aantal producten te redden, maar ook steun je stichting Instock waardoor zij nog veel meer mooie voedselgerelateerde projecten kunnen steunen.

 

Handige info

instock-buiten

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Sportdiëtist

Mijn naam is Sandra Buijing. In 2008 heb ik mijn studie Voeding & Diëtetiek afgerond en in 2009 de post-HBO opleiding Sportdiëtetiek. Mijn afstudeeropdracht en eindstage deed ik bij Invorm. Dit beviel van beide kanten erg goed en zo ben ik een jaar later, na een rondreis door Azië en werken bij Dietheek, weer teruggekomen bij Invorm. Het is een kleine praktijk (we zijn totaal met drie diëtisten) waar ik erg goed mijn eigen gang kan gaan. Dat is ook waar ik goed in ben! Ik gebruik graag mijn creativiteit om nieuwe ideeën uit te werken en projecten op te zetten.

Reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?