Juli recept: Garnalenwraps met mango, avocado en een komkommersausje

Door | 2018-07-10T10:32:07+00:00 9 juli 2018|Categorieën: I'm a Foodie blog, Recepten|Onderwerpen: , |
  • Garnalenwraps met mango
In de maanden juli, augustus en september is het zomer! De zomer staat bekend om een oogst rijk aan gekleurde soorten groenten en fruit. Niet alleen hartstikke gezond, maar ook een plaatje op je bord! Milieubewuste keuzes in de zomer zijn onder andere courgette, paprika, peultjes, bieten, prei, tomaat, doperwten, kersen en meloen. De komende maanden presenteer ik iedere maand een zomerrecept voor een gezonde avondmaaltijd op basis van producten uit het seizoen en volgens de RGV.  Een gerecht dat voldoet aan de RGV levert tussen de 400 en 700 kcal per persoon, bevat veel groenten en vezels, en weinig zout en verzadigd vet. De verschillende soorten groente en fruit van het seizoen vind je terug in de Groente- en fruitkalender van Milieu centraal.

Inspiratie

Het is juli! Dat betekent dat de zomer begonnen is. Genoeg warme en zonnige dagen waarop je heerlijk kunt ontbijten, lunchen of dineren in de buitenlucht! De wraps uit het recept van deze maand kunnen gelukkig prima mee in de picknickmand of lekker op het vuistje in de tuin. Het originele recept vond ik op www.greatlittlekitchen.nl. Ik heb in mijn keuken vaker gewerkt met de combinatie avocado, mango en garnalen. Simpel, maar super smaakvol! Ik heb de komkommer uit het originele recept verwerkt in een yoghurtsausje, om het gerecht iets frisser te maken. Daarnaast heb ik veldsla toegevoegd. Ik verrijk wraps of tortilla’s altijd met bladgroente. Een mooie manier om bijna ongemerkt extra groente binnen te krijgen! Hierin kun je lekker afwisselen met bijvoorbeeld spinazie, waterkers, postelein, raapstelen, rucola, romaine sla etc.

Bereidingstijd: 15 minuten

Prijs per persoon: €3,61 (wanneer je alle ingrediënten nieuw aanschaft)

Voedingswaarde per persoon (2 wraps): Energie 610 kcal, Eiwit 28,9 g, Koolhydraten 57 g, Vet 26,6 g, waarvan verzadigd 3,7 g, voedingsvezel 13,5 g, natrium 509 mg.

Ingrediënten (Voor 4 personen)

  • 300 g (grote) garnalen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el citroensap
  • olijfolie
  • ½ komkommer
  • 150 g Griekse yoghurt (0% vet)
  • 10 sprietjes bieslook
  • 3 takjes peterselie
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 2 eetrijpe mango’s
  • 2 rode uien
  • 8 volkoren wraps
  • 2 zakjes veldsla (à 100 g)

Garnalenwraps met mango

Bereiding

  • Doe de garnalen in een schaaltje. Pers de knoflook en voeg toe samen met twee eetlepels citroensap. Hussel door elkaar
  • Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen in 3 minuten goudbruin en gaar. Zet apart
  • Snijd de komkommer in blokjes van 0,5 cm. Doe de komkommerblokjes in een schaaltje samen met de Griekse yoghurt
  • Hak de bieslook en peterselie fijn en voeg toe samen met één eetlepel citroensap. Roer door met een lepel en zet apart
  • Pel de avocado’s verwijder de pitten en snijd in blokjes van 1-2 cm. Schil de mango, verwijder de pit en snijd eveneens in blokjes van 1-2 cm. Pel en snipper de rode uit. Voeg de avocado, mango en rode ui samen in een schaal en meng door elkaar met een lepel
  • Beleg de wraps met de veldsla, het avocadomengsel, de garnalen en een beetje komkommersaus
  • Geniet ervan!

Bron

Great little kitchen. (2016). Wraps met garnalen, avocado en mango. Geraadpleegd op 15 mei 2018.

 

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Diëtist & toekomstig student van de master Nutrition & Health in WUR (Wageningen)

Fleur Pasman is begin 2018 afgestudeerd als diëtist. Vanaf juli werkt ze met veel plezier als diëtist in het Deventer Ziekenhuis, daarnaast ontwikkelt ze op freelance basis recepten. Ruim drie jaar geleden is ze begonnen met recepten ontwikkelen voor I’m a Foodie. Naast een enorme passie voor koken, heeft ze ook een passie voor het vergroten van haar kennis op het gebied van voeding en gezondheid. Ze is bijzonder geïnteresseerd in de relatie tussen voeding, de gezondheid van de darmen en het ontstaan van ziekte. In de nabije toekomst staat de master Nutrition & Health aan de Universiteit van Wageningen (WUR) op haar planning.

Reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?