Een beetje minder kalium & zout
Een praktisch boek over koken en bakken met óf zonder kaliummedicatie
Minder kalium en zout eten makkelijker maken voor mensen met chronische nierschade. Dát is de missie van Manouk en Eva – 2 nierdiëtisten en gezondheidswetenschappers. Zij ontwikkelden het kookboek Een beetje minder kalium & zout met 24 kalium- en zoutarme recepten, up-to-date info en praktische tips. Daarnaast brachten ze kalium in beeld wat dit boek ook zeer geschikt maakt om te gebruiken als voorlichtingsmateriaal. Het bijzondere is dat een deel van een dagelijks portie kaliummedicatie die soms gebruikt wordt in al de recepten verwerkt kan worden! Dit boek is ontwikkeld met subsidie van de Nierstichting.
Een beetje minder kalium & zout
Een praktisch boek over koken en bakken met óf zonder kaliummedicatie
Bij chronische nierschade staat het advies om minder zout te gebruiken centraal. Daarnaast is het voor veel mensen ook belangrijk om een goede balans in kalium in de voeding te vinden. Dit kan nog best uitdagend zijn! Helemaal als je ook kaliummedicatie gebruikt. Hoe kun je dit aan pakken, en zorg je daarnaast dat je lekker en gezond blijft eten? Daar helpen we jou bij met dit boek!
Een beetje minder kalium & zout bevat 24 recepten, met minder kalium en zout. Het bijzondere is dat eventuele kaliummedicatie in alle gerechten verwerkt kan worden. Ook bevat het boek foto’s om inzicht te geven in de hoeveelheid kalium van verschillende voedingsmiddelen. Het ene soort fruit is het andere niet! We laten zien dat er genoeg mogelijkheden zijn om ook met een beetje minder kalium en zout lekker en gezond te kunnen blijven eten. De keuze is aan jou!
Koken en bakken is vanaf nu een feestje! Check hier het inkijk exemplaar ter inspiratie!
DE AUTEURS

Eva Anne Hartman, gezondheidswetenschapper & diëtist
Eva Anne Hartman is diëtist en gespecialiseerd in nierziekten, gezondheidswetenschapper en in opleiding tot leefstijlcoach. Met voedingswetenschap als stevige basis is Eva graag praktisch aan de slag, zoals als docent en coördinator (en mede-wandelaar) in het transplantatie revalidatieprogramma ‘Walk & Talk’.

Manouk Dam, gezondheidswetenschapper & diëtist
Manouk Dam is klinisch diëtist, gespecialiseerd in nierziekten en gezondheidswetenschapper. Naast de dagelijkse begeleiding van patiënten, is zij bezig met een promotietraject met als aandachtsgebied: beweging en voeding bij dialysepatiënten. Auteur van een beetje minder kalium & zout.
I'm a Foodie Publishing
Eerder verschenen bij I'm a Foodie Publishing:
- Eet als een expert (2016)
- Eet als een atleet (2017)
- Eet als een expert - Party Time (2018)
- Eet als een expert - zwanger! (2019)
Veelgestelde vragen over Een beetje minder kalium & zout
Wil je ons interviewen?
Neem contact op!
Wil je graag in contact komen voor een vraag, interview of wil je meerdere boeken bestellen? Of gewoon een compliment geven? Stuur Bart dan even een mail via: bart@iamafoodie.nl