Groenten kunnen door geen enkel ander product (zoals pillen, supplementen, poeders) vervangen worden en daarnaast biedt tarwegras geen enkele meerwaarde voor de gezondheid.

Duur en niet lekker

Bovendien zijn de smaak en de prijs ook niet echt lekker; besteed je geld dus liever aan producten waarvan we zeker weten dat ze een gezonde keuze zijn.

Fabeltje

Tarwe-gras wordt geroemd om de aanwezigheid van chlorofyl dat een bloedzuiverend effect zou hebben. Spoiler alert: dat is niet zo! Het is raar dat tarwegras wordt aangeraden aan mensen. We kunnen namelijk de cellulose uit gras niet verteren, in tegenstelling tot herkauwers die hier vier magen voor hebben, en we kunnen ook geen chlorofyl (bladgroen) opnemen.

Nog meer fabels 

Daarnaast wordt beweerd dat één shotje tarwegras sap evenveel vitaminen en mineralen bevat als 2 kilo groente. Deze claim klopt niet: de Consumentenbond vond bijvoorbeeld in een onderzoek dat de hoeveelheid vitamine A in werkelijkheid vierhonderd keer lager was dan op de verpakking van dit groene hype voedsel was vermeld!

Net paddenstoelen

Producten en informatie op gebied van voeding en gezondheid schieten als paddenstoelen uit de grond. Meer weten over een gezond eetpatroon? Lees dan ons boek ‘Eet als een expert’.