Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?

Kerstrecept: amuse; Zoete aardappelfalafel in een auberginerolletje

Door | 2017-01-03T16:11:00+00:00 22 december 2016|Categorieën: Foodbasics, I'm a Foodie blog, Recepten|Onderwerpen: , |
  • kerstrecept

Ingrediënten

  • 4 plakken aubergine
  • Olie
  • 1 eetlepel hummus
  • Klein handje koriander of peterselie
  • 4 stukjes zoete aardappel falafel*
  • 4 zongedroogde tomaatjes

Bereiding

Verwarm een grillpan op het vuur. Smeer de aubergineplakken aan beide kanten in met olie en grill de plakken mooi gaar. Besmeer de plakken vervolgens in met een dun laagje hummus, bestrooi met wat koriander (houd eventueel wat achter voor garnering) en leg de falafel op een uiteinde. Prik een zongedroogd tomaatje op een prikkertje, rol de falafel in de plak aubergine en zet deze vast met de prikker. Garneer eventueel met de overgebleven koriander.

*Voor de zoete aardappelfalafel heb ik dit recept gebruikt. Ik heb het kikkererwtenmeel vervangen door een blik (uitgelekte) kikkererwten om de falafel iets steviger te maken. Dit recept maakt te veel falafelballetjes, maar dit kun je invriezen en later gebruiken.

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Gezondheidswetenschapper & (sport)diëtist

Mijn naam is Jolien Klamer en ik hou van alles dat met eten te maken heeft. In 2012 studeerde ik af als diëtist, in 2013 als sportdiëtist. Toen denkende dat een beroep als diëtist helemaal mijn ding was… Omdat ik mijn scriptie zo leuk vond om te schrijven, met SPSS te stoeien en Pubmed in te duiken startte ik op advies van een docent op de hogeschool, via de premaster, met de master Gezondheidswetenschappen. Ik hield (hou nog steeds) van leren en studeren, dus waarom niet?

Reacties

Schrijf een reactie