Ingrediënten
- 4 plakken aubergine
- Olie
- 1 eetlepel hummus
- Klein handje koriander of peterselie
- 4 stukjes zoete aardappel falafel*
- 4 zongedroogde tomaatjes
Bereiding
Verwarm een grillpan op het vuur. Smeer de aubergineplakken aan beide kanten in met olie en grill de plakken mooi gaar. Besmeer de plakken vervolgens in met een dun laagje hummus, bestrooi met wat koriander (houd eventueel wat achter voor garnering) en leg de falafel op een uiteinde. Prik een zongedroogd tomaatje op een prikkertje, rol de falafel in de plak aubergine en zet deze vast met de prikker. Garneer eventueel met de overgebleven koriander.
*Voor de zoete aardappelfalafel heb ik dit recept gebruikt. Ik heb het kikkererwtenmeel vervangen door een blik (uitgelekte) kikkererwten om de falafel iets steviger te maken. Dit recept maakt te veel falafelballetjes, maar dit kun je invriezen en later gebruiken.
Geef een reactie