Fijne Feestdagen en een gezond 2017!

Ingrediënten:

(4 personen)

  • 400 gram zalm
  • 75 gram bloem
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • 160 ml karnemelk
  • 80 ml melk
  • 60 gram diepvries erwten (ontdooid)
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 2 eetlepels gehakte versie bieslook
  • 1 eiwit
  • 60 gram zure room
  • 2 kleine komkommers
  • 1 kleine rode paprika
  • Olie (scheut)
  • 1 eetlepel azijn

Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten

Bereiding

  • Bak de zalm gaar in een pan met olie en leg deze op een bord tot je de pannenkoekjes gaat opmaken. Zeef de bloemsoorten in een grote kom en roer er geleidelijk een mengsel van karnemelk, melk, erwten, peterselie en de helft van de bieslook doorheen. Klopt het eiwit tot zich zachte pieken vormen, schep dit door het beslag. Giet ongeveer 80 ml beslag in een hete met olie ingevette pan met antiaanbaklaag. Bak de pannenkoekjes 1 voor 1 (of meerdere tegelijk, afhankelijk van de grootte van de pan) aan beide kanten lichtbruin. Meng de zuren room in een schaaltje met de overgebleven bieslook
  • Snijd de komkommers met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in dunne repen. Hak de paprika fijn en doe dit samen met de repen komkommer in een schaal. Voeg hieraan de olie en azijn toe en meng dit goed met de groente
  • Maak nu de erwtenpannenkoekjes op door een klein stukje zalm bovenop een warm pannenkoekje, doe er een schepje van het zure room mengsel bovenop en garneer met het komkommer/paprika mengsel. Eet smakelijk!

Dit recept is onderdeel van de I’m a Foodie Kerstspecial 2016. Download hieronder of hier gratis 3 complete I’m a Foodie proof kerstmenu’s.  Om te bewaren, en voor onze collega’s om mee te geven aan cliënten.