met spliterwtenpuree en gestoomde broccoli-bloemkool mix
Gevulde portobello ‘s
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten gevulde portobello ‘s
- 50 gram pijnboompitten
- 4 grote portobello ’s
- 2 eetlepels olie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- theelepel gemalen komijn
- fijngesneden verse koriander
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Let op: laat ze niet aanbranden!
- Maak de portobello schoon en breek de stelen eruit.
- Rooster de portobello ‘s in een grillpan in 10 minuten gaar. Halverwege keren.
Tip: Start nu met het snijden van de broccoli en bloemkool, zie bereidingswijze hieronder.
- snijd de stelen klein.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig. Bak de stukjes portobello steel mee.
- Vul hiermee de portobello ‘s en zet ze in een ovenschaaltje ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven (150 ̊C) op de grillpan nog even door.
- Serveer met de pijnboompitten en fijngesneden koriander eroverheen.
*Bovenstaand recept is samengesteld door Anja Bandringa, docent Voeding en Diëtetiek Hanzehogeschool, en wordt gebruikt tijdens de kookpractica aan studenten.
Gestoomde broccoli en bloemkool
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten
- 250 gram broccoli
- 250 gram bloemkool
- Amandelschaafsel
- Nootmuskaat
Bereiding
- Broccoli en bloemkool kort stomen (ongeveer 10 minuten).
- Rooster ondertussen het amandelschaafsel lichtjes
- Strooi wat nootmuskaat over de groenten en eindig met het amandelschaafsel
Spliterwten puree
Bereidingstijd: 5 minuten
Speciale benodigdheden: Staafmixer
Ingrediënten
- 1 pak spliterwten, kikkerwten of tuinerwten (400 gram)
- snufje (kruiden)zout
- Klein beetje nootmuskaat
- 50 ml zure room (naar smaak kun je iets meer of minder doen)
- Scheutje olijfolie
- Gedroogde munt
Bereidingswijze
- Kook de spliterwten met een klein laagje water ongeveer 4 minuten.
- Giet de spliterwten alleen af als je nog veel water ziet.
- Pureer het tot een smeuïg geheel.
- Meng het zout, de nootmuskaat, wat zure room en een scheutje olijfolie erdoorheen.
- Strooi er wat gedroogde munt overeen. Et Voilà!
Serveersuggesties
- Serveer per persoon alle drie gerechtjes in een drie vak bord of op een plankje
Of
- Serveer de portobello per persoon op een bord en serveer de puree en de groentes in aparte kommetjes ernaast
Beste Alyanne,
Superleuk om jouw artikelen over recepten te lezen!
Zeker portobello’s zijn echt favoriet bij mij, ze hebben altijd zo’n heerlijk zachte smaak.
Binnenkort ga ik ze thuis ook maken.
Verder kun je nog een kijkje nemen op mijn website: http://www.ekkelenkamp-ommen.nl/
Groeten,
Annekoos
Wat voor spliterwten moet je dan nemen, dat je ze na 4 minuten koken al kan eten??