IJs maken we niet van suiker of romige melk, maar van bananen! Gebruik een combinatie van goed rijpe, bevroren bananen, en ander diepvriesfruit, cacao, kaneel, vanille, pindakaas… de mogelijkheden zijn oneindig!

Vries per portie van 1 persoon een dag van tevoren een rijpe bruingekleurde banaan in. Doe dit zonder schil en in losse plakjes, zodat het geen blok ijs wordt. Zo kan de keukenmachine of blender het later gemakkelijker malen. Voor dit gerecht recept heb je wel een goede blender of keukenmachine nodig. Een blender met niet zo’n sterke motor of staafmixer zal het niet voor elkaar krijgen om de bevroren bananen te pureren.

Ingrediënten haverkoekjes

(voor 4 personen / 8 koekjes)

  • 2 Bananen
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 160 gram havermout
  • 2 theelepels kaneel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Prak de bananen fijn en meng deze met het lijnzaad, de havermout en de kaneel. Bekleed een bakplaat met bakpapier, vorm 8 balletjes en druk deze op de bakplaat plat. Bak de koekjes 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. 

Ingrediënten bananenijs

(voor 4 personen)

  • 4 bevroren bananen (in stukjes zonder schil)
  • Naar smaak cacao, pindakaas en frambozen

Bereiding

  • Chocolade bananenijs

Meng bevroren banaan met cacao in de blender (1/4 eetlepel cacao per banaan).

  • Pindakaas bananenijs 

Meng bevroren banaan met pindakaas in de blender

(1/4 eetlepel per banaan).

  • Frambozen bananenijs

Meng bevroren banaan met een handje bevroren frambozen in de blender. Leg van elke smaak ijs een bolletje op een bordje en garneer met 2 haverkoekjes

Fijne Feestdagen en een gezond 2017!

Fotocredits: Jose van Riele. Het recept komt uit ons boek Eet als een expert

Dit recept is onderdeel van de I’m a Foodie Kerstspecial 2016. Download hieronder of hier gratis 3 complete I’m a Foodie proof kerstmenu’s.  Om te bewaren, en voor onze collega’s om mee te geven aan cliënten.