Wil je een lekker en fris dessert, niet te calorierijk maar wel bomvol goede ingrediënten? Met dit voedzame nagerecht kun je alle kanten op. Het recept is namelijk glutenvrij (mits je glutenvrije havermout gebruikt), én is ook heel makkelijk lactosevrij te maken (kies dan lactosevrije of soja yoghurt). Zo kan iedereen lekker meegenieten!
Ingrediënten
4 personen (4 taartjes)
Voor de bodem
- 3 medjoul dadels
- 60 gram havermout
- 20 gram walnoten
- 40 ml water
- 1 theelepel speculaaskruiden
Voor de vulling
- Halve avocado
- Halve mango
- 100 gram volle Griekse yoghurt
- Het sap uit een halve limoen
- 1 passievrucht
Bereiding
- Verwarm de (elektrische) oven voor op 200 graden
- Meng de ingrediënten van de bodem met elkaar in de keukenmachine en maak er een deegje van. Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan een staafmixer of snijd de ingrediënten fijn en meng het geheel
- Verdeel het deeg in 4 stukken. Vorm hier bakjes van of gebruik de achterkant van een muffinvorm (leg hier een stukje bakpapier tussen tegen het plakken) om de bakjes te vormen
- Bak ze in 10 minuten in de oven, zo worden ze iets krokanter
- Maak ondertussen de vulling klaar, dit is snel gebeurd. Voeg de halve mango, halve avocado en yoghurt bij elkaar en pureer met de staafmixer. Meng hier de limoensap door voor een frisse smaak
- Laat de bakjes afkoelen en vul met het mengsel, decoreer daarna met de passievrucht
Have a happy healthy Christmas!
Variatietips
- strooi nog wat kokos over de taartjes
- gebruik andere fruitsoorten voor de vulling
- voeg een scheutje bietensap toe voor een rood/roze kleurtje
Voedingswaarde (per taartje):
- 180 kcal,
- 4 gram eiwit,
- 18 gram koolhydraten,
- 3 gram vezels
Deze taartjes zien er fantastisch uit op de foto’s! Kerst mag dan voorbij zijn, maar ik ga deze zeker nog eens maken. Thanks voor de post!
Groetjes,
Mariska van Mylocals
Met yoghurt is het toch niet vegan? Jammer, want het lijkt me lekker.