- I'm a Foodie - https://www.iamafoodie.nl -

Kerstrecept: havermoutmango taartjes

Wil je een lekker en fris dessert, niet te calorierijk maar wel bomvol goede ingrediënten? Met dit voedzame nagerecht kun je alle kanten op. Het recept is namelijk glutenvrij (mits je glutenvrije havermout gebruikt), én is ook heel makkelijk lactosevrij te maken (kies dan lactosevrije of soja yoghurt). Zo kan iedereen lekker meegenieten!

Ingrediënten

4 personen (4 taartjes)

Voor de bodem

Voor de vulling

Bereiding

  1. Verwarm de (elektrische) oven voor op 200 graden
  2. Meng de ingrediënten van de bodem met elkaar in de keukenmachine en maak er een deegje van. Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan een staafmixer of snijd de ingrediënten fijn en meng het geheel
  3. Verdeel het deeg in 4 stukken. Vorm hier bakjes van of gebruik de achterkant van een muffinvorm (leg hier een stukje bakpapier tussen tegen het plakken) om de bakjes te vormen
  4. Bak ze in 10 minuten in de oven, zo worden ze iets krokanter
  5. Maak ondertussen de vulling klaar, dit is snel gebeurd. Voeg de halve mango, halve avocado en yoghurt bij elkaar en pureer met de staafmixer. Meng hier de limoensap door voor een frisse smaak
  6. Laat de bakjes afkoelen en vul met het mengsel, decoreer daarna met de passievrucht

Have a happy healthy Christmas!

Variatietips

Voedingswaarde (per taartje):