Fijne Feestdagen en een gezond 2017!
Ingrediënten
(4 personen)
- 175 ml sinaasappelsap (van ca. 3 middelgrote perssinaasappels)
- ½ mango (ca. 150 gram)
- Sap van ½ limoen
- 1 theelepel olijfolie
- ½ rode jalapeño peper
- 1 klein teentje knoflook
- 1 bosuitje
- ¼ komkommer
- ½ theelepel zwarte peper
- 2 takjes koriander
Nodig: sinaasappelpers, blender.
Bereiding
- Pers de sinaasappels en de limoen uit. Snijd de mango in blokjes. Doe het sap, de mango samen met de olijfolie in een blender en mix deze tot er een dik vloeibare sap
- Verwijder de zaadlijsten van de jalapeño peper en snijd deze fijn. Hak de knoflook zeer fijn. Snijd het bosuitje in dunne ringetjes. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd deze in blokjes. Snijd één takje koriander fijn. Voeg de jalapeño peper, knoflook, bosui, koriander en komkommer toe aan het sap in de blender. Voeg de peper toe. Zet de blender op ‘pulse’ en net zolang tot het geheel goed gemixt is maar niet glad gepureerd
- Verdeel het mengsel over 4 kleine glaasjes en laat deze ca. 1 uur afkoelen in de koelkast. Garneer met de resterende blaadjes koriander
- Tip: indien het te dik is voeg dan enkele eetlepels water of extra sap toe.
Bewaartip: de andere helft van de mango is goed te bewaren door deze in stukjes gesneden in te vriezen!
Dit recept is onderdeel van de I’m a Foodie Kerstspecial 2016. Download hieronder of hier gratis 3 complete I’m a Foodie proof kerstmenu’s. Om te bewaren, en voor onze collega’s om mee te geven aan cliënten.
Geef een reactie