Ingrediënten
- 1 grote knolselderij
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 1,5 L groentebouillon
- 150 g gemengde paddenstoelen (cantharel, beukenzwam, grijze oesterzwam of champignons)
- 1 blaadje laurier
- 3 takjes verse tijm
- 1 theelepel witte peper
- Zwarte peper naar smaak
Bereidingstijd: 45 minuten
Voedingswaarde: Energie 113 kcal, Vet 6 g, Verzadigd vet 1,1 g, Eiwit 3,6 g, Koolhydraten 8,2 g, Vezels 6,3 g.
Prijs per persoon: €1,40
Bereiding
- Schil de knolselderij en snijd blokjes van ongeveer 1 cm
- Zet een grote soeppan op het vuur met een scheutje olijfolie en voeg de knolselderij toe
- Snipper de sjalotjes en knoflook en voeg toe
- Voeg 2 takjes tijm en het laurierblaadje toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes bakken. Schep af en toe om
- Voeg dan de bouillon toe en laat de soep 20 minuten zachtjes koken
- Haal de takjes van de tijm en het laurierblaadje uit de soep en mix de soep glad met een staafmixer
- Breng op smaak met witte peper en wat zwarte peper, zout is niet nodig i.v.m. de bouillon
- Bak intussen de paddenstoelen in wat olijfolie maximaal 2-3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met wat peper
- Serveer de soep met de paddenstoelen en een takje tijm als garnering
Optioneel: Voeg wat gesneden bosui toe als extra topping.
Geef een reactie