Ingrediënten

  • 1 grote knolselderij
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 L groentebouillon
  • 150 g gemengde paddenstoelen (cantharel, beukenzwam, grijze oesterzwam of champignons)
  • 1 blaadje laurier
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 theelepel witte peper
  • Zwarte peper naar smaak

Bereidingstijd: 45 minuten
Voedingswaarde: Energie 113 kcal, Vet 6 g, Verzadigd vet 1,1 g, Eiwit 3,6 g, Koolhydraten 8,2 g, Vezels 6,3 g.
Prijs per persoon: €1,40

Bereiding

  • Schil de knolselderij en snijd blokjes van ongeveer 1 cm
  • Zet een grote soeppan op het vuur met een scheutje olijfolie en voeg de knolselderij toe
  • Snipper de sjalotjes en knoflook en voeg toe
  • Voeg 2 takjes tijm en het laurierblaadje toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes bakken. Schep af en toe om
  • Voeg dan de bouillon toe en laat de soep 20 minuten zachtjes koken
  • Haal de takjes van de tijm en het laurierblaadje uit de soep en mix de soep glad met een staafmixer
  • Breng op smaak met witte peper en wat zwarte peper, zout is niet nodig i.v.m. de bouillon
  • Bak intussen de paddenstoelen in wat olijfolie maximaal 2-3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met wat peper
  • Serveer de soep met de paddenstoelen en een takje tijm als garnering

Optioneel: Voeg wat gesneden bosui toe als extra topping.