Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?

Kerstrecept: voorgerecht: wortel-kokossoep

Door | 2017-01-03T16:07:40+00:00 13 december 2016|Categorieën: Foodbasics, I'm a Foodie blog, Recepten|Onderwerpen: , , |
  • kerstrecept
Deze soep heeft een mooie oranje kleur en een warme smaak door de Ras el Hanout kruiden. Perfect dus voor de feestdagen!

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 1 kg wortelen
  • 1 liter water
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 1 stukje gember, zo groot als je duim
  • 1 groentebouillonblokje
  • Olijfolie
  • Ras el Hanout kruiden, bijvoorbeeld van Jonnie Boer
  • Peper en zout

Bereiding

Schrap de worteltjes en snijd ze in grote stukken. Schil de uien, knoflook en gember en hak het fijn. Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit de uien, knoflook en gember kort aan. Voeg de worteltjes toe en bak deze enkele minuten mee. Voeg daarna 1 liter water, het bouillonblokje en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat het enkele minuten zachtjes doorkoken en pureer dan met een staafmixer. Voeg vervolgens een flinke eetlepel Ras el Hanout kruiden toe. Blijf proeven tot de soep naar je smaak is!

Geïnspireerd door een recept van DopHert in Amsterdam

Dit recept is onderdeel van de I’m a Foodie Kerstspecial 2016. Download hieronder of hier gratis 3 complete I’m a Foodie proof kerstmenu’s.  Om te bewaren, en voor onze collega’s om mee te geven aan cliënten.

Fijne Feestdagen en een gezond 2017!

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Sportdiëtist & klinisch epidemioloog

Sarai Pannekoek is afgestudeerd diëtist (2012) en klinisch epidemioloog (2015). Ze werkt als sportdietist voor CTO Amsterdam en CTO Eindhoven, waar ze verantwoordelijk is voor de voedingsbegeleiding van de voetbaldames, rugby ladies sevens, basketball dames, zwemmers en honkballers.

Reacties

Schrijf een reactie