Deze soep heeft een mooie oranje kleur en een warme smaak door de Ras el Hanout kruiden. Perfect dus voor de feestdagen!
Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 1 kg wortelen
- 1 liter water
- 400 ml kokosmelk
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode uien
- 1 stukje gember, zo groot als je duim
- 1 groentebouillonblokje
- Olijfolie
- Ras el Hanout kruiden, bijvoorbeeld van Jonnie Boer
- Peper en zout
Bereiding
Schrap de worteltjes en snijd ze in grote stukken. Schil de uien, knoflook en gember en hak het fijn. Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit de uien, knoflook en gember kort aan. Voeg de worteltjes toe en bak deze enkele minuten mee. Voeg daarna 1 liter water, het bouillonblokje en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat het enkele minuten zachtjes doorkoken en pureer dan met een staafmixer. Voeg vervolgens een flinke eetlepel Ras el Hanout kruiden toe. Blijf proeven tot de soep naar je smaak is!
Geïnspireerd door een recept van DopHert in Amsterdam
Dit recept is onderdeel van de I’m a Foodie Kerstspecial 2016. Download hieronder of hier gratis 3 complete I’m a Foodie proof kerstmenu’s. Om te bewaren, en voor onze collega’s om mee te geven aan cliënten.
Fijne Feestdagen en een gezond 2017!
Geef een reactie