Voor een nieuw kookprogramma voor SBS6 is Talpa Producties op zoek naar acht enthousiaste kookclubs, die zullen gaan strijden om de titel van Beste Kookclub van Nederland. Daarbij draait het niet alleen om het koken van lekkere, verse seizoensgebonden gerechten, maar ook om de juiste inschatting van de eigen kookkunsten. De winnaar van deze kookwedstrijd wint een prachtige prijs!

Waar zijn ze naar op zoek?

Talpa is op zoek naar kookclubs, oftewel groepjes mensen die op regelmatige basis samen koken. Dit kunnen georganiseerde kookclubs zijn, maar net zo goed groepjes vrienden, familie of studenten. De competitie staat open voor iedereen. Enige voorwaarde is dat je als club uit minimaal 4 tot 6 personen bestaat. En daarbij moet je natuurlijk in staat zijn om de jury te imponeren met de meest verrukkelijke gerechten!

Over het programma

In de voorrondes nemen in elke aflevering twee kookclubs het tegen elkaar op in een direct duel. Daartoe staat elk team een volledig uitgeruste kookstudio ter beschikking, plus een keur aan verse seizoensgebonden producten. Daarmee kunnen de teams naar eigen inzicht aan de slag om een zo bijzonder mogelijk gerecht neer te zetten. De gerechten zullen worden beoordeeld door een jury van fijnproevers en een of meerdere gerenommeerde chefs, die gezamenlijk gaan beoordelen welk gerecht zij het beste vinden om door te gaan naar de volgende ronde.

Daarna volgen de halve finale en de finale.

Geef je op!

Denk je dat jouw kookclub kans maakt de beste van Nederland te worden? Geef je dan nu op! Stuur een motivatiebrief en een duidelijke foto van de mensen van je kookclub naar mvwissen@talpa.tv.