fbpx

Kookclubs gezocht voor nieuw kookprogramma

Door |2017-01-06T14:48:36+00:007 april 2016|Categorieën: I'm a Foodie blog, Trends & Hypes|Onderwerpen: |
  • kookclub
Voor een nieuw kookprogramma voor SBS6 is Talpa Producties op zoek naar acht enthousiaste kookclubs, die zullen gaan strijden om de titel van Beste Kookclub van Nederland. Daarbij draait het niet alleen om het koken van lekkere, verse seizoensgebonden gerechten, maar ook om de juiste inschatting van de eigen kookkunsten. De winnaar van deze kookwedstrijd wint een prachtige prijs!

Waar zijn ze naar op zoek?

Talpa is op zoek naar kookclubs, oftewel groepjes mensen die op regelmatige basis samen koken. Dit kunnen georganiseerde kookclubs zijn, maar net zo goed groepjes vrienden, familie of studenten. De competitie staat open voor iedereen. Enige voorwaarde is dat je als club uit minimaal 4 tot 6 personen bestaat. En daarbij moet je natuurlijk in staat zijn om de jury te imponeren met de meest verrukkelijke gerechten!

Over het programma

In de voorrondes nemen in elke aflevering twee kookclubs het tegen elkaar op in een direct duel. Daartoe staat elk team een volledig uitgeruste kookstudio ter beschikking, plus een keur aan verse seizoensgebonden producten. Daarmee kunnen de teams naar eigen inzicht aan de slag om een zo bijzonder mogelijk gerecht neer te zetten. De gerechten zullen worden beoordeeld door een jury van fijnproevers en een of meerdere gerenommeerde chefs, die gezamenlijk gaan beoordelen welk gerecht zij het beste vinden om door te gaan naar de volgende ronde.

Daarna volgen de halve finale en de finale.

Geef je op!

Denk je dat jouw kookclub kans maakt de beste van Nederland te worden? Geef je dan nu op! Stuur een motivatiebrief en een duidelijke foto van de mensen van je kookclub naar [email protected].

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?