Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?

Lieve Foodies….

Door | 2017-01-08T10:49:04+00:00 15 november 2014|Categorieën: I'm a Foodie blog, Trends & Hypes, Wat vinden de Foodies?|Onderwerpen: , |
  • sint

Lieve Foodies,
trouwe volgers,

De laatste maand van 2014 is gestart,
we hebben er echt alweer elf gehad;

December,
lieve schat,
jij grote impasse op mijn pad.

Houd me vast in het verleden,
de vorige keer lijkt nog zo kort geleden.

Onze affaire
tussen het oude en het nieuwe,
het ondiepe en diepe,
het gedane en hetgene wat gedaan wil worden.

Met jou kan ik
mijmeren en plannen.
Terugkijkend naar die andere elf,
naar mezelf.
Waar ik ging en waar ik sta.

Waar ik wil staan.

Ik maak plannen
voor de tijd zonder jou;
nieuwe doelen om te behalen
waar ik zo van hou.

December
Wij samen,
gecompliceerd en onvoorspelbaar
maar toch o zo vertrouwd.

Heerlijke avondjes
met veel
eten, drinken,
familie
banden
versterken, verzanden,
een kledingkast zonder iets dat past
een heimelijke terugblik naar vroeger,
toen alles net iets beter was.

Ik moet je bijna laten gaan,
December.
Een klein verdriet.
Maar dat gaat teniet
bij het brandende verlangen
naar die nieuwe liefde
2015
die mij nog in een heel nieuw daglicht ziet.

Aan haar verwachtingen zal ik voldoen.
Uitdagend, grensverleggend, mezelf niets ontzeggend.
Het beste halen
Uit mezelf
Uit elkaar

Is dat niet wat we willen?
Voldoen aan ieder zijn grillen.

Wanneer is het goed genoeg
De Sint heeft daarvoor
helaas nog geen troef

Hij had het in ieder geval ook zwaar,
dit jaar,
maar geen gemaar!
Hier in Nederland gaan we altijd door,
voor werkstress geen gehoor.

Vergezelt door stroopwafel- en kaaspieten.
-Een combinatie daarvan
is overigens niet te genieten-
Sint moet bekennen;
dat was even wennen.

Daar was ook de undercover
-ik- schiet- als-het-moet- piet
Zoveel diffusie, zoveel discussie.
Niks nog simpel, weinig nog vrij.
Ze bleven maar bekvechten
over de kleur van de knechten
– Zullen we aan dat laatste woord maar niet teveel waarde hechten?-
Zelfs in de kamer leidde piet tot veel gehamer.
Dit deed uiteraard alle wereldproblemen
even teniet.

Jij als Foodie pleit vast
voor de bloemkool- of spruitjespiet
Maar vergeet dan niet,
ook die nasi- en couscouspiet.
Want hier in Nederland
discrimineren wij toch niet?

Over voeding was veel te doen.

Dat oude wijf van een schijf van 5.
Zij vindt nog steeds dat een brood per dag, mag.

Richard de Leth liet het er niet bij zitten.
Hij is OERsterk en maakte dit zijn werk.
Sint heeft voor hem
een pijl en boog cadeau,
zodat hij zich in zijn eigen maaltijd voorschiet-
ehh – ziet.

Rens Kroes
Kijk, dat is nou nog eens een kookboek!
Zij verruilde haar schort
Voor een onderbroek

En daar nog het debat
tussen suiker en vet.
Sint gunt hen allebei wat pret.
De producent wist dit allang:
deze twee samen
als combinatie
laat je smaakpapillen dansen
waardoor je er alleen maar meer
van wil verschansen.

Voor de supermarkten
is het simpel
Hen is het alleen
om de poen
te doen

Sint ziet door de bomen
allang geen bos meer.
Maar geen nood;
Van 1 pepernoot
ga je echt niet dood

Gelukkig geldt ook hier,
wat Sint altijd al betoog

Leef met volle teugen
Met een lach
elke dag
Geniet van de geneugten
Wees lief
Voor jezelf
Voor een ander
Maak je eigen keuzes
Omarm de consequenties
Accepteer wat niet te veranderen valt,
Verander wat niet te accepteren valt.

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Sportdiëtist

Ik ben Marjolein Vos, werk- en wonend in Groningen, 27 jaar (oktober 1988), waarvan 6 jaar werkzaam als (sport)diëtist. De afgelopen jaren heb ervaring opgedaan binnen verschillende settingen, patiëntgroepen & ziektebeelden. Als sportdiëtist ben ik verbonden geweest aan verscheidene topsportclubs. Na een aantal jaren in loondienst heb ik sinds 2 jaar (2014) de stap genomen om samen met mijn collega een eigen praktijk te starten: Diëtistenpraktijk Pelster & Vos.

Reacties

2 Reacties

  1. Suuz 15 november 2014 at 9:05- Beantwoorden

    GENIAAL!!! mijn complimenten!

  2. marijksels 15 november 2014 at 9:51- Beantwoorden

    GEWELDIG!!!

Schrijf een reactie