Life changing loaf of bread..dat klinkt veelbelovend! Lezeres Desiree mailde mij naar aanleiding van mijn post over recepten met chia en lijnzaad.
‘Ken je het life changing loaf of bread?’ mailde ze enthousiast ‘Een ‘brood’ zonder meel, maar met chia én lijnzaad in het recept en nog wat exotische ingredienten. Ik heb het een aantal keer gemaakt en het is heerlijk. Best een duur brood om te maken maar wel supereasy en voor af en toe heerlijk met veel noten en zaden”
Het recept komt van de Canadese blogger & chef Sarah Britton. Haar blog “my new roots” is absoluut de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Pachtige foto’s, en heerlijke recepten! ‘Just by making one change in the kitchen you can change your life’.
Tijdens haar talk op TEDxAmsterdamWomen 2012 vertelt Sarah dat het gezondheidspad kiezen voor haar zeker niet vanzelfsprekend was “Ik kom uit een hotdog familie, we love the colour beige. Ik werd weliswaar op mijn zestiende vegetariër, maar ik was meer een bread-tarian, aangezien ik voornamelijk bagels en stokbrood at.”
En dan het brood! Wow, wat ziet het er heerlijk uit! En ‘packed’ met allemaal healthy ingrediënten zoals haver, noten en zaden. Hoe je het maakt? Bekijk het recept op my new roots.
Desiree, thanks for sharing!
Dit brood maakte ik op de dag dat de post op Sarah’s blog verscheen. Life-changing misschien niet, maar superlekker er gezond. Dankzij dit brood kwam ik er ook achter dat psyllium in Nederland ook vlozaad genoemd wordt en dat het de spijsvertering helpt. Het vult, is lekker, èn gezond. Wat wil je nog meer?
Klinkt goed, en idd wat wil je nog meer 🙂
Dit recept graag vertalen in het nederlands…. merci