fbpx

"Life changing loaf of bread" oftewel een brood (zonder meel) met haver, noten, chia en lijnzaad

Door |2017-01-08T19:56:00+00:0015 februari 2014|Categorieën: I'm a Foodie blog, Recepten|Onderwerpen: , |
 • Life changing loaf of bread - brood met chia
Life changing loaf of bread..dat klinkt veelbelovend! Lezeres Desiree mailde mij naar aanleiding van mijn post over recepten met chia en lijnzaad.

‘Ken je het life changing loaf of bread?’ mailde ze enthousiast ‘Een ‘brood’ zonder meel, maar met chia én lijnzaad in het recept en nog wat exotische ingredienten. Ik heb het een aantal keer gemaakt en het is heerlijk. Best een duur brood om te maken maar wel supereasy en voor af en toe heerlijk met veel noten en zaden”

Het recept komt van de Canadese blogger & chef Sarah Britton. Haar blog “my new roots” is absoluut de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Pachtige foto’s, en heerlijke recepten! ‘Just by making one change in the kitchen you can change your life’.

Tijdens haar talk op TEDxAmsterdamWomen 2012 vertelt Sarah dat het gezondheidspad kiezen voor haar zeker niet vanzelfsprekend was “Ik kom uit een hotdog familie, we love the colour beige. Ik werd weliswaar op mijn zestiende vegetariër, maar ik was meer een bread-tarian, aangezien ik voornamelijk bagels en stokbrood at.”
En dan het brood! Wow, wat ziet het er heerlijk uit! En ‘packed’ met allemaal healthy ingrediënten zoals haver, noten en zaden. Hoe je het maakt? Bekijk het recept op my new roots.

Life changing loaf of bread - brood met chia

Life changing loaf of bread - brood met chia

Desiree, thanks for sharing!

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

3 Comments

 1. Juliette 15 februari 2014 at 7:34 - Beantwoorden

  Dit brood maakte ik op de dag dat de post op Sarah’s blog verscheen. Life-changing misschien niet, maar superlekker er gezond. Dankzij dit brood kwam ik er ook achter dat psyllium in Nederland ook vlozaad genoemd wordt en dat het de spijsvertering helpt. Het vult, is lekker, èn gezond. Wat wil je nog meer?

  • Marijke 16 februari 2014 at 8:51

   Klinkt goed, en idd wat wil je nog meer 🙂

 2. Elle de Jonge 7 april 2016 at 8:27 - Beantwoorden

  Dit recept graag vertalen in het nederlands…. merci

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?