Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?

Linzensalade

Door | 2017-01-07T09:31:42+00:00 19 november 2015|Categorieën: I'm a Foodie blog, Recepten|Onderwerpen: , , |
  • linzensalade

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 1 blikje linzen, 310 gram afgespoeld
  • 1 in dunne plakjes gesneden venkel
  • 2 eetlepels granaatappelpitjes
  • 2 eetlepels appelciderazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snufje grof gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels verkruimelde feta
  • 2 eetlepels bladpeterselie

Bereiding

Meng de linzen met de venkel en de granaatappelpitjes. Voeg daar een frisse dressing aan toe op basis van azijn, olijfolie en wat zwarte peper. Schep de salade op een schaal en maak deze af door er de feta en de peterselie over te strooien.

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I’m a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I’m a Foodie, analyseert ze – samen met zo’n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers – trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

Schrijf een reactie