Instagram cursus

MAALTIJDPLANNEN MET CLAUDIA

“Ik wil graag een gezond gezin en veel tijd overhouden om met z’n allen gezellige dingen te doen.
Dat is waar het om draait voor mij. En niet dat gestress om 17:30 uur.”

“Ik heb een drukke baan en ren van hot naar her. Ik zou graag wat meer rust in mijn week willen hebben en minder vaak eten bestellen…”

“Ik wil minimaal één keer per week vis eten & een keer vegetarisch.
Als ik nu last-minute iets koop, verval ik in mijn oude patroon: vlees. Dat zie ik graag anders. Maar hoe?”

KLINKT DAT HERKENBAAR?

Dan is de cursus Maaltijdplannen met Claudia echt iets voor jou! Doe jij ook mee? Koop dan een ticket in onze webshop.

Deze Black Friday DO-IT-YOURSELF editie is net even anders ten opzichte van de voorgaande edities. Na aanmelding word je binnen 1-3 werkdagen toegelaten tot het cursus account en kun je op je eigen tempo de cursus volgen.

Dit vonden cursisten van de Instagram cursus

De cursus helpt je om inzicht te krijgen in alles wat jouw eigen maaltijd planning beïnvloedt. Je krijgt veel nuttige tips hoe je met een paar simpele aanpassingen het koken (incl uitzoeken van recepten, bewaren van eten, gezond eten) voor jezelf makkelijker maakt. Fijn om daar eens bewust mee bezig te zijn!

-Anoniem-

Zeer leerzame cursus die veel duidelijkheid schept. In loop van cursus ben ik met hulp van mijn tienerdochters ook meteen wat handiger geworden met Instagram. Tegen mijn verwachting in is Insta een handig medium voor een cursus 😀

-Carolien Wolf-

De cursus Maaltijdplannen met Claudia is een aanrader! Claudia laat zien dat maaltijdplannen veel meer is dan je maaltijden plannen in schema’s en focust juist vooral op wat je wél kunt doen om meer plezier te hebben in eten en tijd over te houden voor leuke dingen. De cursus geeft je handvatten om al met kleine stapjes een goed gevoel over te houden!

-Jolande Mars-

Een initiatief van I’m a Foodie en Een vorkje meeprikken

Als diëtisten en (voedings)wetenschappers vinden wij het belangrijk om een goed onderbouwde positieve boodschap te verkondigen over gezond eten en leven.

Heb je een vraag of suggestie hoe we de course nog leuker kunnen maken?

Stuur Bart dan even een mail via: bart@iamafoodie.nl.

Docent Claudia

claudia

Claudia Vork

Diëtist, receptontwikkelaar, eigenaar Een Vorkje Meeprikken

In een wereld waar alles om snel, snel, snel draait, ga ik tóch de uitdaging aan om Nederland weer aan het koken te krijgen. Geen zakjes, pakjes en kant-en-klaarmaaltijden, maar gezonde en voedzame homecooked gerechten. Ik laat je graag zien dat ook dit op een snelle manier kan en in jouw drukke leven past. Met de juiste planning, heb je dagelijks een smakelijk en kleurrijk bord voor je neus en ben je minder geneigd iets te bestellen of af te halen.

Wat krijg je allemaal?

 • Een digitaal werkboek van 20 pagina’s die na de cursus helemaal is ingevuld met jouw persoonlijke plan & actielijst

 • 800 stories om jou te inspireren en verder te helpen

 • Meer kleur op je bord, minder voedselverspilling en meer variatie in je weekmenu

 • Megaveel super bruikbare praktische tips om zelf mee aan de slag te gaan

 • Diverse boekentips; van informatie tot kook- en bakboeken

 • Eenvoudig te volgen thuis op de bank of onderweg in de trein of bus

 • Het geheim van mixen, matchen, vooruit koken en lékker je eten opwarmen

 • Meer tijd voor gezellige dingen & rust aan tafel

 • En dat alles zonder concessies op de smaak, want eten moet natuurlijk altijd lekker zijn

 • Let op: tijdens deze DIY-editie is er geen mogelijkheid om vragen te stellen aan Claudia en Marijke onder de post van de dag en er is geen afsluitende Instagram Live Sessie.

Veelgestelde vragen

Iedereen is welkom bij de Maaltijdplannen met Claudia Instagram cursus. Grote kans dat je als professional alle kennis reeds hebt. Wellicht inspireren we je 🙂

Jazeker. Deelname is individueel. Zolang er plaats is in de cursus kan je uiteraard ook je vriend(in) / collega / moeder/ vader / broer aansporen om mee te doen :-).

Dat kan je hopelijk na de Instagram cursus zelf beoordelen :-). Maar kort gezegd omdat het een plan dat je zelf gaat vormen en dus bijna niet persoonlijker kan. Jij weet wat je lekker en belangrijk vindt, van mij krijg je de handvatten dat om te vormen naar voedzame maaltijden. Je kunt dus meteen aan de slag.

Nee. We hebben geen accreditatie aangevraagd bij ADAP en BGN. De cursus is bedoeld voor consumenten en niet specifiek voor collega gezondheidsprofessionals. Meedoen mag uiteraard wel 🙂

De Instagram cursus Maaltijdplannen met Claudia duurt in totaal ca. 2 weken als je elke dag een sersie stories kijkt. Omdat het in je eigen tempo gaar kun je er meer of minder tijd voor nemen.

Ja! Omdat alles t/m 31 januari voor je klaarstaat kun je ook later meedoen.

Gemiddeld duurt een serie stories ca. 10-15 minuten per dag. In totaal staan er 8 series stories online. Totaal zal het volgen van alle Maaltijdplannen met Claudia Instagram stories ca. 4u in beslag nemen. Daarnaast delen we dagelijks een opdracht om te stimuleren dat jij je gedrag daadwerkelijk aanpast. Deze opdrachten nemen op dag 2, 7 en 8 per stuk 45 – 90 minuten van je tijd in. De cursus blijft online t/m 31 januari 2022

Een gezond eetpatroon kan op allerlei manieren worden ingevuld. Dat kan een vegetarisch eetpatroon zijn, maar ook een eetpatroon met een beetje vlees of vis. We zijn – conform de Richtlijnen goede voeding – voor een meer plantaardig eetpatroon, maar dragen niet uit dat dat specifiek vega of vegan moet zijn. Vegetariers kunnen absoluut meedoen!

Tijdens de cursus ga je een eigen maaltijdplan maken. Dit houdt o.a. in dat:

 • je kijkt wat gezond is voor jou (en eventueel je gezinsleden), zodat de maaltijden ook echt bij jullie passen
 • je in kaart brengt wanneer je wél tijd hebt (ipv het ergens gehaast tussendoor te doen)
 • je leert hoe je een lijst maakt voor meerdere dagen, zodat je niet iedere dag naar de supermarkt hoeft.

Het is geen kant-en-klaar menu of plan. Als je gebruik wilt maken van maaltijdpakketten of services, dan kun je zelf kijken hoe dat in jouw plan past.

Er worden 3 voorbeelden behandeld en kookt Claudia aan het einde van de cursus 3 gerechten die geschikt zijn voor die 3 situaties.

De focus is avondeten. Lunch & tussendoor komt wel voorbij, in de trant van: maak het ‘s avonds klaar / maak meer en neem mee als lunch / restjes kun je verwerken als snack.

Ja. In je persoonlijke plan houd je overal rekening mee; voorkeuren, dieetwensen, etc. Bij het koken einde van de week kan niet overal rekening mee worden gehouden, maar je kunt wel aanpassingen doen, zodat het bij jou (w situatie) past.

Ja! Je gaat vooral leren over wat er bij jou allemaal meespeelt. Wanneer heb je wél tijd. Wie kan je helpen en op welke manier. Dit breng je zelf in kaart en dan kan je lekkere en gezonde maaltijden gaan koken. Dag 2, 7 en 8 van de cursus zijn de ‘praktijk’ dagen voor het uitvoeren.

Grote kans dat Maaltijdplannen met Claudia je hiermee verder gaat helpen. Je maakt je eigen plan en bij jou ligt de focus dan vooral op het koken.
Wat kun je al van tevoren maken zodat je niet iedere dag om 17:30 uur 2 (of 3) dingen staat te maken. De kookdag op het einde geeft recept ideeën en laat zien hoe je 1 ding kunt koken en dat dan alsnog kunt omvormen naar andere smaken/ voorkeuren.

Ja zeker. Je leert vooral ‘wat wel’. Wat past wel bij jou? Hoe kun je alsnog zorgen voor variatie? Hoe kun jij recepten zoeken (en vinden 😉), etc. Na de cursus kun je gemakkelijker maaltijden verzinnen & koken die passen bij jouw smaak.

Koken zonder stress en gedoe start nu!

Doe ook mee!