Heb jij PDS en wil jij meer controle krijgen over je buikklachten? Wil jij weten welke voedingsmiddelen jouw buikklachten kunnen triggeren? Wil jij meer weten over het fodmap-dieet? Dan is deze online masterclass perfect voor jou!

📅 Datum en Tijd: Dinsdag 4 juni 2024, 19:30 – 21:30 uur (replay beschikbaar)

🖥️ Locatie: Comfort van je eigen huis!

 

Ben jij net als vele anderen radeloos?

Misschien ben jij net als heel veel andere mensen met PDS op zoek naar wat je kunt doen aan je buikklachten. Je hebt last van winderigheid op de verkeerde momenten, loopt rond met een buik alsof je gaat bevallen en je bent altijd op zoek naar het dichtstbijzijnde toilet. 

Waarschijnlijk heb je al tal van adviezen uitgeprobeerd – vezelzakjes, een beetje FODMAP, supplementen – maar niets lijkt te werken. Of misschien kreeg je zelfs het ontmoedigende advies “leer er maar mee leven”. Gelukkig is er goed nieuws, want er zijn zeker stappen die je kunt maken om je buikklachten aan te pakken!

Wat bereik je met de Masterclass 

In deze masterclass zal Gaby Herweijer, diëtist en gezondheidswetenschapper, je aan de hand van een piramide meenemen in een scala aan behandelmogelijkheden bij PDS. Zowel op het gebied van voeding, stress, de bekkenbodem en medicatie/suppletie. Uiteraard zoomt ze inhoudelijk in op de pijler voeding. 

Gaby kijkt eerst met je naar de basis van je eetpatroon en zal vervolgens de meest voorkomende triggers bij PDS bespreken. Triggers die je misschien eens zou kunnen weglaten en wanneer dat helpt ook weer één voor één kunt testen. Tijdens deze twee stappen ligt de nadruk niet alleen op wat je moet vermijden, maar vooral op wat je meer kunt eten om je darmgezondheid te bevorderen.

Bij stap drie gaat Gaby in op welke supplementen jouw darmen en klachten kunnen ondersteunen. En als dit niet voldoende helpt komt ze bij stap vier: het FODMAP-dieet. In de masterclass geeft Gaby je hier een korte introductie over. Zo weet jij na deze masterclass waar je mee aan de slag kunt om je buikklachten te verminderen.Docent 

Gaby Herweijer is (kinder)diëtist en gezondheidswetenschapper. Ze heeft al meer dan 10 jaar haar eigen praktijk Voeding+Advies in Amsterdam, maar werkt ook veel online. Binnen haar praktijk behandelt ze voornamelijk mensen met maag- en darmklachten en voedselovergevoeligheden. Gaby heeft hiervoor diverse scholingen gevolgd omtrent maag- en darmziekten, coeliakie, PDS en het FODMAP-dieet en vooral al heel veel cliënten mogen helpen naar minder buikklachten. Gaby is al een lange tijd betrokken bij I’m a Foodie. Zo schreef ze in 2016 mee aan ‘Eet als een expert’ en in 2019 aan ‘Eet als een expert – Zwanger’.

Investeer in je gezondheid

Met deze masterclass word je weerbaar tegen desinformatie over voeding! Je zult zelfverzekerder zijn wanneer er opnieuw een nieuw wondermiddel wordt aangeprezen. Wat goed zal zijn voor gezondheid en portemonnee ;-). Maar dit is niet de enige masterclass waarmee je jouw kennis en gezondheid naar een hoger niveau kan tillen. In het kader van ons 10-jarig jubileum kun je een jaar lang leren van de allerbeste wetenschappers en diëtisten. Er zijn nog 14 andere geweldige masterclasses. Wanneer je meerdere masterclasses aanschaft krijg je korting en toffe bonussen. Hier vind je alle info

prijstabel I'm a Foodie jubileum masterclasses

Let op: Deze masterclass is bedoeld voor educatieve doeleinden en is geen vervanging voor medisch advies. Neem bij medische vragen altijd contact op met een gekwalificeerde zorgverlener.