Wil jij graag op een goede manier glutenvrij eten? Wil jij weten hoe de diagnose coeliakie gesteld wordt? En wil jij al jouw vragen over glutenvrij eten kunnen stellen? Dan is deze online masterclass perfect voor jou!

📅 Datum en Tijd: Donderdag 4 april 2024, 19:30 – 21:30 uur (replay beschikbaar)

🖥️ Locatie: Comfort van je eigen huis!

Glutenvrij is een hype geworden

Veel mensen denken tegenwoordig dat glutenvrij per definitie gezonder is en dat iedereen het beste glutenvrij zou kunnen eten. Maar als je coeliakie hebt komt daar behoorlijk wat bij kijken. Van aparte boterkuipjes en verpakkingen lezen tot uitdagingen in restaurants. 

Wat bereik je met de Masterclass 

Tijdens deze Masterclass neemt Lisanne Bosch, een ervaringsdeskundige, gezondheidswetenschapper en diëtist, je mee in de wereld van glutenvrij eten. Ze bespreekt hoe je een juiste diagnose krijgt, wat essentieel is bij het starten van een glutenvrij dieet, en welke veelvoorkomende valkuilen mensen tegenkomen na de diagnose. Je leert hoe je op een goede manier glutenvrij kunt eten, de mate van striktheid die nodig is, en hoe je veelgemaakte fouten kunt vermijden. Daarnaast biedt ze inzicht in het omgaan met glutenstapeling, verborgen gluten en sporen van gluten in voedingsproducten. Ook ontkracht ze de mythen rond glutenvrij eten en legt ze het verschil uit tussen coeliakie, glutensensitiviteit en tarweallergie.

Docent 

Lisanne Bosch is een gezondheidswetenschapper en diëtist met een specialisatie in coeliakie, glutenvrije voeding en buikklachten. Nadat ze zelf de diagnose coeliakie kreeg, besloot ze zich hierin te specialiseren. Ze volgde een tweejarige research master in Global Health en deed onderzoek naar voedingsrichtlijnen en botmassa bij coeliakie. Met meer dan 10 jaar ervaring als glutenvrij diëtist, leidt ze nu een team van gespecialiseerde diëtisten, voornamelijk online, met een focus op gezonder glutenvrij leven. Ze heeft bijgedragen aan de nieuwe richtlijn “coeliakie en glutengerelateerde aandoeningen” voor medisch specialisten. Lisanne geeft nationaal en internationaal lezingen over gluten en glutenvrij dieet en heeft meer dan 30.000 mensen geïnspireerd.

Investeer in je gezondheid

Met deze masterclass word je weerbaar tegen desinformatie over voeding! Je zult zelfverzekerder zijn wanneer er opnieuw een nieuw wondermiddel wordt aangeprezen. Wat goed zal zijn voor gezondheid en portemonnee ;-). Maar dit is niet de enige masterclass waarmee je jouw kennis en gezondheid naar een hoger niveau kan tillen. In het kader van ons 10-jarig jubileum kun je een jaar lang leren van de allerbeste wetenschappers en diëtisten. Er zijn nog 14 andere geweldige masterclasses. Wanneer je meerdere masterclasses aanschaft krijg je korting en toffe bonussen. Hier vind je alle info

prijstabel I'm a Foodie jubileum masterclasses

Let op: Deze masterclass is bedoeld voor educatieve doeleinden en is geen vervanging voor medisch advies. Neem bij medische vragen altijd contact op met een gekwalificeerde zorgverlener.