Ben jij klaar om je gezondheid een boost te geven? Ben je benieuwd naar de fascinerende invloed van voeding op jouw microbioom, het verborgen ecosysteem dat in jou leeft? En wil je leren hoe je jouw microbioom in topconditie kunt houden of brengen? Dan is deze online masterclass perfect voor jou!

📅 Datum en Tijd: Donderdag 16 mei 2024, 19:30 – 21:30 uur (replay beschikbaar)

🖥️ Locatie: Comfort van je eigen huis!

Wat is het Microbioom?

Het microbioom is een fascinerende wereld van micro-organismen die in en op ons lichaam leven. Deze micro-organismen spelen een enorme rol in onze spijsvertering, immuunsysteem en zelfs bij onze stemming. De laatste decennia is er veel onderzoek gedaan naar het microbioom en de relatie met onze gezondheid. Wetenschappers proberen te begrijpen hoe we het microbioom in balans kunnen houden en welke factoren van invloed zijn op de samenstelling ervan. Denk aan antibioticagebruik, voeding, stress, leefomgeving en geboortemethode. 

Wat bereik je met de masterclass? 

Op het internet is er een overvloed aan informatie beschikbaar over voeding en het microbioom. Het gaat van vezels en probiotica, tot microbioomtesten, darm-detoxes en gefermenteerde voeding. Hierdoor is het niet altijd eenvoudig om de feiten van de fabels te onderscheiden. In deze masterclass navigeert Marijke Berkenpas, voedingswetenschapper met 12 jaar ervaring als maag-, darm,- en leverdiëtist, je door deze overvloed aan informatie. Je leert alles over de complexe relatie tussen voeding en het microbioom, en welke voedingsmiddelen gunstig zijn voor jouw microbioom. 

Docent

Ir. Marijke Berkenpas is ruim 16 jaar voedingswetenschapper en diëtist. Ze is al 10 jaar de drijvende kracht achter het evidence-based foodplatform I’m a Foodie, waar ze complexe wetenschap vertaalt naar praktische inzichten. Via haar boeken, blogs, podcast en leerzame cursussen wijst ze mensen de weg in het doolhof van voedingsinformatie, en reikt ze handvaten aan om een betere gezondheid te realiseren. Daarnaast werkte ze 12 jaar lang in een academisch ziekenhuis onder andere op de afdeling maag, darm-, en leverziekten waar ze patiënten hielp met behulp van voeding klachten en comlicaties te verminderen .

Investeer in je gezondheid

Met deze masterclass word je weerbaar tegen desinformatie over voeding! Je zult zelfverzekerder zijn wanneer er opnieuw een nieuw wondermiddel wordt aangeprezen. Wat goed zal zijn voor gezondheid en portemonnee ;-). Maar dit is niet de enige masterclass waarmee je jouw kennis en gezondheid naar een hoger niveau kan tillen. In het kader van ons 10-jarig jubileum kun je een jaar lang leren van de allerbeste wetenschappers en diëtisten. Er zijn nog 14 andere geweldige masterclasses. Wanneer je meerdere masterclasses aanschaft krijg je korting en toffe bonussen. Hier vind je alle info

prijstabel I'm a Foodie jubileum masterclasses

Let op: Deze masterclass is bedoeld voor educatieve doeleinden en is geen vervanging voor medisch advies. Neem bij medische vragen altijd contact op met een gekwalificeerde zorgverlener.