Heb jij reumatoïde artritis of artrose en wil jij klachten verminderen door middel van voeding en leefstijl? Ben jij benieuwd naar de stand van zaken omtrent onderzoek naar het effect van leefstijlaanpassingen bij reumatische aandoeningen? Dan is deze online masterclass perfect voor jou!

📅 Datum en Tijd: Donderdag 1 februari 2024, 19:30 – 21:30 uur (replay beschikbaar)

🖥️ Locatie: Comfort van je eigen huis!

Plants for joints

Mensen met reuma krijgen vaak medicijnen om ontstekingen en pijn te verminderen. Dit biedt vaak geen volledige oplossing: sommige patiënten ervaren nog steeds klachten of bijwerkingen. In 1991 toonde een studie aan dat een whole-food plant-based dieet de klachten bij reuma verminderde, maar dit werd destijds niet verder onderzocht. Gelukkig is er nu een nieuwe Nederlandse studie die de effecten van gezonde, onbewerkte, plantaardige voeding op reumaklachten onderzoekt, samen met andere factoren zoals beweging, slaap en stress. Dit onderzoek kan een bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met reuma.

Wat bereik je met de Masterclass 

In deze masterclass neemt Wendy Walrabenstein, diëtist en onderzoeker, je mee in de wereld van voeding en leefstijl bij reumatische aandoeningen. Ze vertelt je over reumatische aandoeningen, waarna het begrip inflammatie wordt toegelicht aan de hand van veel voorkomende aandoeningen en risicofactoren. Vervolgens vertelt ze over haar indrukwekkende onderzoek ‘Plants for Joints’ en wat de interventie precies inhoudt. Daarnaast bespreekt ze de ziektespecifieke en algemene resultaten van het onderzoek en wat je zelf kunt doen als je een reumatische aandoening hebt en met voeding en leefstijl aan de slag wilt.

 

Docent 

Wendy Walrabenstein is econoom, diëtist en onderzoeker. In januari 2024 promoveert zij op een onderzoek naar het effect van een leefstijlbehandeling voor mensen met reuma en artrose. Deze leefstijlbehandeling op basis van plantaardige voeding, beweging, stress- en slaapmanagement bleek zeer effectief. Daarom wordt deze behandeling vanaf 2024 aangeboden aan mensen met reumatische aandoeningen onder de naam Plants for Health. Wendy is gespecialiseerd in plantaardige voeding en was een van de eerste vegan diëtisten in Nederland. Als bestuurslid is zij verbonden aan de Physicians Association for Nutrition in Nederland en de Verenigde Staten. Ook is zij bestuurslid van Femi, een vermogensfonds dat mensen kansen biedt op een menswaardiger bestaan met oog op het behoud van het lokale ecosysteem.

Investeer in je gezondheid

Met deze masterclass word je weerbaar tegen desinformatie over voeding! Je zult zelfverzekerder zijn wanneer er opnieuw een nieuw wondermiddel wordt aangeprezen. Wat goed zal zijn voor gezondheid en portemonnee ;-). Maar dit is niet de enige masterclass waarmee je jouw kennis en gezondheid naar een hoger niveau kan tillen. In het kader van ons 10-jarig jubileum kun je een jaar lang leren van de allerbeste wetenschappers en diëtisten. Er zijn nog 14 andere geweldige masterclasses. Wanneer je meerdere masterclasses aanschaft krijg je korting en toffe bonussen. Hier vind je alle info

prijstabel I'm a Foodie jubileum masterclasses

Let op: Deze masterclass is bedoeld voor educatieve doeleinden en is geen vervanging voor medisch advies. Neem bij medische vragen altijd contact op met een gekwalificeerde zorgverlener.