Klaar om weerbaar te worden tegen alle desinformatie over voeding? Wil jij in staat zijn om feiten van fictie te onderscheiden? En ben jij benieuwd waarom er zoveel verwarring is over welke voedingsmiddelen gezond zijn? Dan is deze online masterclass perfect voor jou!

📅 Datum en Tijd: Donderdag 16 november 2023, 19:30 – 21:30 uur (replay beschikbaar)

🖥️ Locatie: Comfort van je eigen huis!

De wetenschap over voeding 

Heb je jezelf weleens afgevraagd: “Hoeveel eieren mag je nu per dag eten?” of “Is koffie ongezond?”. Het is bijna onvermijdelijk om niet te verdwalen in de wirwar van informatie wanneer het aankomt op het bepalen van welke voedingsmiddelen gezond zijn. Soms lijkt het – onterecht – alsof de wetenschap over wat gezond is elke dag verandert. 

Wat bereik je met de masterclass? 

In deze masterclass neemt Liesbeth Smit, voedingswetenschapper en wetenschapscommunicator, je bij de hand. Ze scheidt feiten van fictie in de verwarrende wereld van voeding en laat zien hoe desinformatie en pseudowetenschap zich kunnen verspreiden. Je ontdekt wie er schuldig zijn; wetenschappers, de media of marketeers. 

Geen focus op stofjes en moleculen, maar op hoe de voedingswetenschap en de media werken. Je leert hoe psychologische processen ervoor zorgen dat jij influencers gelooft die zeggen dat je moet detoxen. Het is een interactieve masterclass, zonder saaie bulletpoints, waarin je uitgedaagd wordt om zelf kritisch te leren nadenken. Kortom, je leert hoe jij jezelf weerbaar kunt maken tegen alle onzin. 

Docent

Liesbeth Smit maakt wetenschap sexy. Ze is voedingswetenschapper, wetenschapscommunicator en auteur van het populair-wetenschappelijke boek Eet als een expert. Je ziet haar regelmatig op tv en in de bladen om hardnekkige voedingshypes te ontkrachten en de wetenschap uit te leggen. Na een carrière in de voedingswetenschap aan Harvard School of Public Health en de Vrije Universiteit Amsterdam, richtte ze haar bedrijf The Online Scientist op en helpt andere wetenschappers om hun onderzoek op een duidelijke en creatieve manier te communiceren.

Investeer in je gezondheid

Met deze masterclass word je weerbaar tegen desinformatie over voeding! Je zult zelfverzekerder zijn wanneer er opnieuw een nieuw wondermiddel wordt aangeprezen. Wat goed zal zijn voor gezondheid en portemonnee ;-). Maar dit is niet de enige masterclass waarmee je jouw kennis en gezondheid naar een hoger niveau kan tillen. In het kader van ons 10-jarig jubileum kun je een jaar lang leren van de allerbeste wetenschappers en diëtisten. Er zijn nog 14 andere geweldige masterclasses. Wanneer je meerdere masterclasses aanschaft krijg je korting en toffe bonussen. Hier vind je alle info

prijstabel I'm a Foodie jubileum masterclasses

Let op: Deze masterclass is bedoeld voor educatieve doeleinden en is geen vervanging voor medisch advies. Neem bij medische vragen altijd contact op met een gekwalificeerde zorgverlener.