Wil jij weten of je vitaminesupplementen nodig hebt? Vraag jij je af hoe je dat het beste kunt bepalen (niet met een simpel online testje of vingerprikje), en wat dan de juiste dosering is? Dan is deze online masterclass perfect voor jou!

📅 Datum en Tijd: Donderdag 19 december 2024, 19:30 – 21:30 uur (replay beschikbaar)

🖥️ Locatie: Comfort van je eigen huis!

Je hebt van alles nodig 

Tegenwoordig kan je overal online een simpel testje doen om je vitaminebehoefte te bepalen (reis je met het OV?). Maar zelfs als je alles ‘zo gezond mogelijk’ invult, komt daaruit dat je supplementen nodig hebt. Klopt dat wel? Ook worden er vage ‘diagnostische’ tests gedaan, zoals de EMB-bloedtest, waaruit ook meestal blijkt dat je supplementen nodig hebt.

Daarnaast wordt van alles beweerd: ons voedsel bevat veel minder vitamines en mineralen dan vroeger, je hebt speciale gebufferde vitamine C nodig en ook magnesium is helemaal hot. Aan de andere kant hoor je juist dat een gevarieerd voedingspatroon voldoende is en dat alleen risicogroepen iets extra’s nodig hebben. Behoorlijk verwarrend toch?

Wat bereik je met de Masterclass

In deze masterclass neemt Marijke Berkenpas, voedingswetenschapper en diëtist, je bij de hand. Ze vertelt je waarom supplementen bedrijven je van alles wijsmaken en hoe je op basis van je eigen vitaminebehoefte goed kunt beoordelen of je supplementen nodig hebt. Je leert welke vitamines waar worden opgenomen, hoe de ADH wordt bepaald, hoe je je eigen voedingsinname kunt beoordelen en wanneer labbepalingen zinvol zijn.

Docent

Ir. Marijke Berkenpas is ruim 17 jaar voedingswetenschapper en diëtist. Ze deed gedurende 12 jaar ervaring op in een academisch ziekenhuis (onder andere op de afdeling maag, darm-, en leverziekten) en is al 10 jaar de drijvende kracht achter het evidence-based foodplatform I’m a Foodie, waar ze complexe wetenschap vertaalt naar praktische inzichten. Via haar boeken, blogs, podcast en leerzame cursussen wijst ze mensen de weg in het doolhof van voedingsinformatie, en reikt ze handvaten aan om – middels voeding – een betere gezondheid te realiseren.

Investeer in je gezondheid

Met deze masterclass word je weerbaar tegen desinformatie over voeding! Je zult zelfverzekerder zijn wanneer er opnieuw een nieuw wondermiddel wordt aangeprezen. Wat goed zal zijn voor gezondheid en portemonnee ;-). Maar dit is niet de enige masterclass waarmee je jouw kennis en gezondheid naar een hoger niveau kan tillen. In het kader van ons 10-jarig jubileum kun je een jaar lang leren van de allerbeste wetenschappers en diëtisten. Er zijn nog 14 andere geweldige masterclasses. Wanneer je meerdere masterclasses aanschaft krijg je korting en toffe bonussen. Hier vind je alle info

3 MC header

Let op: Deze masterclass is bedoeld voor educatieve doeleinden en is geen vervanging voor medisch advies. Neem bij medische vragen altijd contact op met een gekwalificeerde zorgverlener.