Eet als een expert mini
Prof. dr. Eline Tommelein & dr. Rolinde Demeyer
De eerste 2 jaar groeien en ontwikkelen kinderen zich razendsnel. Van een quasi hulpeloos bundeltje baby tot een actieve peuter met eigen willetje. Ook het voedingspatroon evolueert razendsnel: Van volledige melkvoeding naar mee eten met de pot. Ben je overweldigd door de grote hoeveelheid, soms tegenstrijdige, informatie die je vindt over eten voor de allerkleinsten?
Eet als een expert mini neemt je mee voorbij de mythes, hypes en zwart-wit stellingen. Dankzij genuanceerde, wetenschappelijk onderbouwde informatie en praktische tips kan je vol vertrouwen je kindje voeden, op een manier die past bij jouw gezin. Voor iedere nieuwe fase in het leven van je kindje vind je heerlijke (en eenvoudige!) recepten, aangepast aan het leven van jonge ouders.
Vol vertrouwen je kindje voeden, op een manier die past bij jouw gezin
Met eenvoudige recepten en maaltijd-ideeën
I’m a Foodie publishing
In de serie ‘I’m a Foodie presents‘ hebben we de volgende boeken geschreven: (1) Eet als een expert (2016), (2) Eet als een atleet (2017), (3) Eet als een expert – Party Time (2018), (4) Eet als een expert – zwanger! (2019), (5) Eet als een atleet: hardloop editie (2020).
Al sinds 2013 een onderbouwd tegengeluid!
Voeding, eten en gezondheid. Al jááááren een geliefd onderwerp. Het is net voetbal..Iedereen is wel een beetje deskundig ;-). Maar wat is nu echt waar? Door al die informatie over voeding op het internet, in de supermarkt, van influencers, in magazines en bij het koffieapparaat kun je door de bomen het bos niet meer zien.
I’m a Foodie is hét platform waarop professsionals met echt verstand van zaken zoals diëtisten en voedings-en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding. Daarnaast maken zij het ook echt praktisch. Geen hypes en trends, maar alledaagse onderwerpen: evidence based én direct praktisch toepasbaar in jouw eigen situatie. Of je nu gezonder wilt gaan eten voor je eigen gezondheid, voor je kindje (op komst) of je wilt voedig inzetten voor betere sportprestaties: met I’m a Foodie weet wat jij kunt doen (en eten!).

HET DREAMTEAM

Eline Tommelein
Eline is apotheker, lactatiekundige en doctor in de farmaceutische wetenschappen. Ze is Professor aan de Vrije Universiteit Brussel en doceert naast een aantal farmaceutische vakken ook “voeding in de eerste twee levensjaren”.

Rolinde Demeyer
Rolinde is kinderdiëtist, lactatiekundige, wetenschapper, auteur, spreker, mama, … Als moeder van drie heeft ze geleerd dat je niet alles kan voorspellen en plannen. Dat wat werkt bij het ene kind, niet altijd bij het andere werkt. Ze hebben allemaal hun eigen handleiding en dat kan even zoeken zijn.

Marijke Berkenpas
Marijke is diëtist en voedingswetenschapper. Ze werkte ruim 12 jaar als diëtist in een academisch ziekenhuis en richtte in 2013 het evidence based foodcollectief I’m a Foodie op. Online en offline wetenschap vertalen op een eigentijdse en aansprekende manier is haar passie. Ze is mede-auteur van de bestseller Eet als een expert: het eerste ‘I’m a Foodie presents‘ boek dat in 2016 uitkwam.

Bart Mol
Bart is een digital creative native (aka manusje van alles binnen I’m a Foodie & Centrum voor Intuïtief Eten). Hij is afgestudeerd als sociaal wetenschapper en binnen I’m a Foodie verantwoordelijk voor marketing, partnerships en media en alles wat te maken heeft met het uitgeven van de titels in de boekenserie ‘I’m a Foodie presents’.
Neem contact op voor een interview
Wil je graag in contact komen met de auteurs, voor een vraag, of interview? Of wil je meerdere boeken bestellen? Of gewoon een compliment geven stuur Bart dan even een mail via: info@iamafoodie.nl
Visuals van de recepten, logo’s van I’m a Foodie en teamfoto’s vind je in de media kit!
