Wanneer ik door de supermarkt loop, raak ik gefrustreerd door de trucs die fabrikanten en supermarkten gebruiken om je te misleiden. 

Trucs 

Vandaag deel ik drie trucs die fabrikanten en supermarkten gebruiken, zodat ook jij alert kunt zijn! 

  • De termen ‘ambachtelijk’, ‘vers’ of ‘natuurlijk’ zijn niet wettelijk vastgelegd en kunnen op alle producten geplakt worden. Hierdoor klinkt het product lekkerder en gezonder, wat je eerder aanzet tot aankoop. Denk bijvoorbeeld aan de ‘verse’ sapjes in de supermarkt en het ‘natuurlijk’ mineraalwater. 
  • Vaak oogt de voorkant en de naam van een product gezond, zoals mueslirepen met fruit, noten en granen op de verpakking. Maar schijn bedriegt. Wanneer je kijkt naar de ingrediëntenlijst zit er vooral veel suiker en zelfs zout in.
  • Supermarkten plaatsen snacks en snoepjes strategisch bij de kassa, zodat jij tijdens het wachten verleid wordt om nog een snack te pakken.

Weten welke producten echt gezond zijn?

En zo zijn er nog veel meer trucs…. Wil jij weerbaar worden tegen de trucjes die supermarkten en fabrikanten inzetten om jou te misleiden en weten welke producten echt gezond zijn? Daar kan ons Foodie favorieten e-book je bij helpen.