fbpx

Muesli Test Update #2 | Jordans | Dorset | De Halm

Door |2017-01-07T09:55:54+00:0023 juni 2015|Categorieën: I'm a Foodie blog, Kritisch kiezen & kopen|Onderwerpen: , |
 • Muesli-part-2
Yep,nog steeds ben ik op zoek naar het gezondste ontbijtproduct :-). In Update #1 heb je de test resultaten kunnen lezen van de ontbijtproducten van Zonnatura en AH Bio & Basic. Tevens kun je daar de criteria + motivatie teruglezen. Daarna ben ik verder gegaan met de producten van Jordans, Dorset en De Halm. Inmiddels ben ik 61 producten verder en beginnen me wat dingen op te vallen:
 1. De ontbijtproducten met de meeste punten zijn de meest pure producten (zoals havermout en gerstvlokken) zonder toevoegingen zoals vet, suiker en zout;
 2. De ontbijtproducten met de minste punten onderaan de lijst zijn meestal de ‘Cruesli’s’ uit het assortiment. Cruesli is officieel een merknaam van Quaker voor hun krokante muesli. Muesli wordt krokant door deze te roosteren met vet en suiker. Andere merken mogen de naam Cruesli niet voeren, maar vaak hebben ze soortgelijke namen zoals crunchy, krokante muesli, of crispy. Als je op zoek bent naar een gezond ontbijtproduct dan kun je beter niets uit deze categorie kiezen;
 3. Gezond kan heel goedkoop zijn! Wat denk je van 8 cent voor 100 gram havermout 🙂

Het overzicht

In dit overzicht zie je de resultaten tot nu toe. Alle ontbijtproducten zullen aan bod komen: muesli, krokante muesli, flakes, havermout, bran etc. Wil je meer details weten? In deze tabel kun je alle gegevens terugvinden (niet handig op mobile). De onderbouwing vind je hier. Binnenkort natuurlijk meer 😉

welke muesli is het gezondst

* Mocht je een foutje zien, let me know. Dat pas ik natuurlijk graag aan.

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

5 Comments

 1. Christel 29 juni 2015 at 6:49 - Beantwoorden

  Dit is mijn favoriet; de havermuesli van Lieke Is Vrij. Weinig mis mee volgens mij!

  Havermuesli

  Ingrediënten (via de site van Lieke Is Vrij).

  HAVER* 60%, Rozijnen* 20%, Zonnebloempitten* 7%, Dadels* 4%, Krenten* 4%, Kasha* 3%, Abrikoos* 2%, * = Biologisch

  Voedingswaarden

  Energie: 1523 kJ
  Energie: 362 kcal
  Eiwit: 10.5 gram
  Koolhydraten: 60.6 gram
  Suikers: 22.2 gram
  Vet: 7.8 gram
  Vet verzadigd: 1 gram
  Voedingsvezel: 7.4 gram
  Natrium: 0.008 gram
  Zout: 0.02 gram

 2. Lieselot 11 juli 2015 at 2:54 - Beantwoorden

  Fantastisch overzicht! Wel spijtig dat de meest gezonde keuze zelfs niet verkrijgbaar is in de AH in België…

 3. Sophia 30 augustus 2016 at 6:58 - Beantwoorden

  Heel leuk en heel fijn dat je dit onderzocht heb!! Ik koop nu mijn muesli in bij de Lidl, niet duur en paar varianten om van te kiezen. Misschien wil je daar ook eens naar kijken. Ik ben benieuwd of die hoog op je lijst eindigen!

 4. Martin 3 juni 2017 at 6:32 - Beantwoorden

  De link voor de tabel met het volledige overzicht werkt niet meer. Misschien handig om die even aan te passen na de vernieuwing v.d. site.

 5. Elly 28 oktober 2018 at 11:56 - Beantwoorden

  De link voor de volledige tabel werkt niet. Wil je die aanpassen? Ik ben erg benieuwd!

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?