Heerlijk toch af en toe een docu kijken? Ik ontdekte onlangs de Engelstalige website Topdocumentaryfilms met gratis docu’s! Must see Foodie docu is wat mij betreft:

The-truth-about-foodThe truth about food (IMDB 8.0) is een zesdelige serie van de BBC, die in 2007 werd uitgezonden. De serie was een groot succes met gemiddeld zo’n drie miljoen kijkers per keer. In de serie worden experimenten uitgevoerd om allerlei foodfabels uit te pluizen. In één van de experimenten liet een aantal gezonde vrijwilligers zich opsluiten in een dierentuin waar ze vervolgens rauwe groenten, noten en fruit te eten kregen om bijvoorbeeld te bekijken wat “oervoedsel” met de bloeddruk en het cholesterol doet.

Andere aanraders:

The truth about vitamines, wederom van de BBC (BBC is top). Is het nemen van vitamines goed voor ons, of kan het ook kwaad? Food Inc. is een Amerikaanse docu uit 2008, o.a. Michael Pollan (bekend van zijn boeken, en duidelijke statements t.a.v. voeding: ’Don’t eat anything your great-grandmother wouldn’t recognize as food eat food, en not too much, mostly plants’) spreekt de voiceover in. De docu onderzoekt de levensmiddelenindustrie en stelt de schade die het berokkent aan mens, dier en milieu aan de kaak.

Docu over voeding
Food-Inc

Wat zijn jouw Fooddocu/film tips?