fbpx

Must see Food-docu’s (gratis!)

Door |2017-01-08T19:58:26+00:0031 januari 2014|Categorieën: I'm a Foodie blog, Reviews|Onderwerpen: |
  • Docu over voeding
Heerlijk toch af en toe een docu kijken? Ik ontdekte onlangs de Engelstalige website Topdocumentaryfilms met gratis docu’s! Must see Foodie docu is wat mij betreft:

The-truth-about-foodThe truth about food (IMDB 8.0) is een zesdelige serie van de BBC, die in 2007 werd uitgezonden. De serie was een groot succes met gemiddeld zo’n drie miljoen kijkers per keer. In de serie worden experimenten uitgevoerd om allerlei foodfabels uit te pluizen. In één van de experimenten liet een aantal gezonde vrijwilligers zich opsluiten in een dierentuin waar ze vervolgens rauwe groenten, noten en fruit te eten kregen om bijvoorbeeld te bekijken wat “oervoedsel” met de bloeddruk en het cholesterol doet.

Andere aanraders:

The truth about vitamines, wederom van de BBC (BBC is top). Is het nemen van vitamines goed voor ons, of kan het ook kwaad? Food Inc. is een Amerikaanse docu uit 2008, o.a. Michael Pollan (bekend van zijn boeken, en duidelijke statements t.a.v. voeding: ’Don’t eat anything your great-grandmother wouldn’t recognize as food eat food, en not too much, mostly plants’) spreekt de voiceover in. De docu onderzoekt de levensmiddelenindustrie en stelt de schade die het berokkent aan mens, dier en milieu aan de kaak.

Docu over voeding
Food-Inc

Wat zijn jouw Fooddocu/film tips?

Eet als een expert

Interesse in gezonde voeding?

Check dan ons boek Eet als een expert op bol.com of via de webshop!

 

print dit artikel print dit artikel

  Klinisch diëtist, voedingswetenschapper en docent in het VUmc & founder I'm a Foodie

Marijke Berkenpas is oprichter en eigenaar van I'm a Foodie, en online platform over voeding in relatie tot gezondheid. Daarnaast is ze klinisch diëtist en voedingswetenschapper, en werkt ze als diëtist in het VUmc in Amsterdam op de afdeling Maag-, darm-, lever- en nierziekten. Op I'm a Foodie, analyseert ze - samen met zo'n 20 andere diëtisten & voedings- en gezondheidswetenschappers - trends en hypes op toegankelijke, kritische wijze en zet ze ze om in haalbare adviezen en recepten. In mei 2016 verscheen het boek Eet als een expert dat Marijke samen schreef met Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit en dat voedingswetenschap naar je bord vertaalt.

Reacties

2 Comments

  1. Yvonne 1 februari 2014 at 10:10 - Beantwoorden

    Tof artikel, ik mag graag dit soort docu’s kijken en ga hier ook zeker eens een kijkje nemen. Ik heb zelf geen docu tips, enkel programma’s als radar/kassa, zembla en keuringsdienst van waarden vind ik altijd erg interessant. En de bekende docu’s van Michael Moore zijn een echte aanrader, al gaat dit niet perse over voeding, wel over maatschappelijke zaken en problemen.

  2. Marijke 2 februari 2014 at 10:15 - Beantwoorden

    Thanks Yvonne voor je reactie. Docu’s van Michael Moore idd aanraders!

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Evidence-based foodplatform, geschreven door professionals

De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét platform waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?