- I'm a Foodie - https://www.iamafoodie.nl -

November recept: Thaise pompoensoep met naanbrood, hummus en yoghurt

In de maanden oktober, november en december is het herfst! In de herfst kunnen we voorzichtig weer genieten van een warme soep of een lekkere stamppot, natuurlijk op basis van typische herfstgroenten. Groente- en fruitsoorten uit het seizoen eten is niet alleen milieu bewust, lekker en gezond, maar ook relatief goedkoop! Milieubewuste keuzes in de herfst zijn bijvoorbeeld bleekselderij, pastinaak, koolsoorten, pompoen, raapstelen, ui, venkel, wortel, mandarijn en peer. De komende maanden presenteer ik iedere maand een recept voor een gezonde avondmaaltijd op basis van producten uit het herfstseizoen en volgens de RGV.  Een gerecht dat voldoet aan de RGV levert tussen de 400 en 700 kcal per persoon, bevat veel groenten en vezels, en weinig zout en verzadigd vet. De verschillende soorten groente en fruit van het seizoen vind je terug in de Groente- en fruitkalender van Milieu centraal.

Inspiratie

Het is november! De op één na laatste maand van het jaar alweer. We zitten nu midden in het herfstseizoen dus er is volop aanbod aan lekkere herfstgroente- en fruitsoorten. De groente die absoluut niet mag ontbreken op het herfstmenu is pompoen. Tegenwoordig zijn steeds meer eetbare pompoensoorten verkrijgbaar in de supermarkt. Voor dit pompoensoeprecept van www.wakkerdier.nl gebruikte ik flespompoen. Ik serveerde het recept met volkoren naanbrood (o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn), zelfgemaakte hummus en yoghurt. Dit is een geweldig lekkere combinatie én het vormt een volwaardige avondmaaltijd.

Bereidingstijd: 45 minuten

Prijs per persoon: € 4,02 (wanneer je alle ingrediënten nieuw aanschaft)

Extra benodigdheden: bakplaat, bakpapier, rasp, knoflookpers, staafmixer

Voedingswaarde per persoon: energie 479 kcal, eiwit 16 g, koolhydraten 44,1 g, vet 24,2 g, waarvan verzadigd 5,4 g, voedingsvezel 11,9 g, zout 1,1 g, natrium 456 mg.

Ingrediënten (voor ca. 6 porties soep)

Ingrediënten voor naanbrood met hummus en yoghurt

Bereiding

Bron
Wakker dier (z.d.). Thaise pompoensoep. Geraadpleegd op 2 oktober 2018.