- I'm a Foodie - https://www.iamafoodie.nl -

Oktober recept: Fusilli met pompoen en pompoenpittenpesto

De maanden september, oktober, november en december staan in het teken van de herfst! De zomer is nu officieel voorbij, tijd om ons voor te bereiden op de koude winter. Maar in tussentijd kunnen we genieten van het grote aanbod van seizoensproducten dat de herfst met zich mee brengt. Deze producten zijn momenteel niet alleen op hun lekkerst, maar ook goed voor het milieu én voor je portemonnee.

Producten van het herfstseizoen zijn bijvoorbeeld boerenkool, witte kool, knolselderij, paksoi, prei, wortelen en peren. In het recept van de week presenteer ik jullie de komende weken hoofdgerechten die voldoen aan de richtlijnen goede voeding (RGV) in het herfstthema op basis van allerlei seizoensproducten. Een gerecht dat voldoet aan de RGV levert tussen de 400 en 700 kcal per persoon, bevat veel groenten en vezels, en weinig zout en verzadigd vet. De verschillende soorten groente en fruit van het seizoen vind je terug in de Groente- en fruitkalender van Milieu centraal.

Inspiratie

Het is eind oktober, Halloween nadert en overal zijn ze verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Pompoenen! En naast het klassieke recept voor pompoensoep zijn er nog zo veel meer recepten denkbaar met pompoen. Ik kwam afgelopen week dit recept tegen voor fusilli met pompoenpittenpesto, cherrytomaatjes en geitenkaas. Leuk recept! Maar waar is de heerlijke pompoen zelf in dit recept? Ik heb een variant gemaakt met ook de pompoen zelf er in verwerkt. En voor mij bewijst dit recept dat pasta echt niet altijd kaas nodig heeft;) Ik gebruik meestal de pitten van de pompoen zelf voor garnering of in dit geval voor de pesto. Toch kan het soms zijn dat je pompoen bittere onbruikbare pitten bevat. In dit geval kun je ook los gekochte pompoenpitten gebruiken.

Bereidingstijd: 60 minuten

Prijs per persoon: €2,23 (wanneer je alle ingrediënten nieuw aanschaft)

Voedingswaarde per persoon:

Fusilli met pompoen

Ingrediënten:

voor 4 personen

Bereiding:

Eet smakelijk!

Bron

  1. Veggie and the Beast. Super Greens Pumpkin Seed Pesto and Goat Cheese Pasta with Burst Tomatoes. Geraadpleegd op 22 oktober 2015.