Ga naar inhoud
FacebookTwitterInstagramWinkel veilig in de shop met iDeal!Winkel veilig in de shop met iDeal!
I'm a Foodie Logo
  • Blog
    • I’m a Foodie blog
    • Foodbasics
    • Hoe zit het met…
    • Kritisch kiezen & kopen
    • Trends & Hypes
    • Recepten
    • Reviews
    • Wat vinden de Foodies?
  • Team
  • Wat we doen
    • I’m a Foodie Publishing
    • Instagram & e-learning
    • Ontwikkelen van content
    • Consultancy & voedingsadvies
  • Onze missie
  • Shop
  • B2B
  • Podcast
  • Contact
    • Veelgestelde vragen
    • Stuur een email

eet als een expert

  • blauwe zones

Gezond ouder worden: wat kunnen we leren van de Blauwe Zones?

Door Joelle Janssen|2021-05-12T21:23:30+01:0029 maart 2021|Categorieën: Hoe zit het met..., I'm a Foodie blog|Tags: eet als een expert, Wetenschap|

We worden met zijn allen steeds ouder. In 1950 was de gemiddelde levensverwachting 71 jaar en inmiddels is deze in 2019 gestegen naar 82 jaar (1). We willen natuurlijk allemaal gezond en gelukkig oud worden, [...]

  • Gezonde borrelhapjes

Hoeveel groenten kan jij op?

Door Marijke Berkenpas|2020-03-26T15:02:06+01:0012 februari 2018|Categorieën: Foodbasics, I'm a Foodie blog|Tags: dietist, diner, eet als een expert, kritisch kopen & kiezen, lunch, ontbijt, tussendoortjes|

Gemiddeld eten Nederlanders weinig groenten, slechts 130 gram per dag (1). Wat ons betreft mag dat 2-3 keer zoveel zijn!  Hoe je dat doet? Met deze tien tips gaat het zeker lukken! 1. Lunchsalade Een [...]

  • Eet als een expert

Recepten die ons boek boek Eet als een expert niet hebben gehaald: #4: Nasi

Door Jolien Klamer|2017-10-26T15:18:31+01:006 maart 2017|Categorieën: I'm a Foodie blog, Recepten|Tags: diner, eet als een expert|

In ons boek ‘Eet als een expert‘ staan meer dan 150 recepten, maar vanwege ruimtegebrek (ja zo gek…) zijn er nog een paar recepten die het boek niet hebben gehaald. Een recept voor nasikruiden stond [...]

  • Liesbeth Smit voedingswetenschapper email geloofwaardigheid expert

De inbox van een niet om te kopen voedingswetenschapper – Deel 1

Door Liesbeth Smit|2017-03-01T03:05:40+01:0028 februari 2017|Categorieën: Wat vinden de Foodies?|Tags: eet als een expert, kritisch kopen & kiezen, producten, Wetenschap|

Als je ons boek Eet als een expert heb gelezen weet je dat we op pagina 15 expliciet beloven dat we niet om te kopen zijn: Geen van ons heeft banden met de levensmiddelenindustrie (of [...]

  • avocado mais soep

Recepten die ons boek Eet als een expert niet hebben gehaald #3 : maissoep met avocado & koriander

Door Jolien Klamer|2017-01-06T14:16:48+01:0025 september 2016|Categorieën: I'm a Foodie blog, Recepten|Tags: eet als een expert, lunch, vega(n)|

In ons boek 'Eet als een expert' staan meer dan 150 recepten, maar vanwege ruimtegebrek (ja zo gek...) zijn er nog een paar recepten die het boek niet hebben gehaald. Tijd om die hier te [...]

Eet als een expert: de kennis heb je en nu nog ‘eventjes’ doen

Door Alyanne Barkmeijer|2017-01-06T14:17:47+01:0018 september 2016|Categorieën: Foodbasics, I'm a Foodie blog|Tags: eet als een expert, eetgedrag|

Nou, zeg je misschien handenwrijvend, het boek Eet als een expert is binnen dus nu kan ik voor eens en altijd mijn voedingsgewoonten dusdanig aanpassen dat ik nooit meer op dieet hoef. En het is [...]

  • zwarte bonen brownie

Recept uit Eet als een Expert #6 Zwarte bonen brownie

Door Marijke Berkenpas|2017-01-06T14:18:37+01:007 september 2016|Categorieën: I'm a Foodie blog, Recepten|Tags: eet als een expert, tussendoortjes|

Naast theorie en onderbouwing staan er in ons boek Eet als een Expert meer dan 150 lekkere, gezonde en easy recepten. Prachtig gefotografeerd door Jose van Riele. Nieuwsgierig geworden? We geven je een klein inkijkje met [...]

  • zoete aardappelpatat

Recept uit Eet als een Expert #5 Zoete aardappelfrites

Door Marijke Berkenpas|2018-03-06T12:37:44+01:001 september 2016|Categorieën: I'm a Foodie blog, Recepten|Tags: diner, eet als een expert, vega(n)|

Naast theorie en onderbouwing staan er in ons boek Eet als een Expert meer dan 150 lekkere, gezonde en easy recepten. Prachtig gefotografeerd door Jose van Riele. Nieuwsgierig geworden? We geven je een klein inkijkje met [...]

  • mexicaanse buritto

Recept uit Eet als een Expert #4 Mexicaanse burrito

Door Marijke Berkenpas|2017-01-06T14:28:29+01:0024 augustus 2016|Categorieën: I'm a Foodie blog, Recepten|Tags: diner, eet als een expert, vega(n)|

Naast theorie en onderbouwing staan er in ons boek Eet als een Expert meer dan 150 lekkere, gezonde en easy recepten. Prachtig gefotografeerd door Jose van Riele. Nieuwsgierig geworden? We geven je een klein inkijkje met [...]

  • kikkererwtenpannekoek

Recept uit Eet als een Expert #3 Hartige kikkererwtenpannekoek

Door Marijke Berkenpas|2018-03-06T12:38:13+01:0016 augustus 2016|Categorieën: I'm a Foodie blog, Recepten|Tags: diner, eet als een expert, lunch, vega(n)|

Naast theorie en onderbouwing staan er in ons boek Eet als een Expert meer dan 150 lekkere, gezonde en easy recepten. Prachtig gefotografeerd door Jose van Riele. Nieuwsgierig geworden? We geven je een klein inkijkje met [...]

12Volgende

Laatste blogs

  • Recent
  • Een podcast over voeding_show bart en arnoud
    #57: Recap eerste maanden 2022 met Arnoud & Bart
    16 mei 2022
  • Een podcast over voeding_Onno
    #55: Hoe ziet de gezonde basisschool van de toekomst eruit? In gesprek met prof. dr. Onno van Schayk
    6 mei 2022
  • Een podcast over voeding_throwback Roel
    #53: | THROWBACK | Hoe je die zak chips of reep chocola tóch kan weerstaan, in gesprek met dr. Roel Hermans
    28 april 2022
  • Een podcast over voeding_show toine
    #52: Duurzame voedselketens en hoe we voedselverspilling tegen kunnen gaan! In gesprek met ir. Toine Timmermans
    22 april 2022

I’m a Foodie presents:

foodie-header-stippellijn

Blijf op de hoogte

  foodie-header-stippellijn  
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Over I’m a Foodie

foodie-header-stippellijn
I’m a Foodie is hét evidence based food collectief waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding. Wij gaan misleiding tegen, onderbouwen onze artikelen met de laatste stand van de wetenschap én wij maken de vertaalslag naar de praktijk.

Wij promoten een gezond eetpatroon waarmee je je risico op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en kanker zoveel mogelijk verlaagt. Met gezonde voeding is zoveel winst te behalen!

Marijke Berkenpas

Copyright 2013 - 2021 I'm a Foodie | Website gemaakt door Liesbeth Smit | Algemene Voorwaarden | created with love in Amsterdam | KvK 73544507 | I'm a Foodie is onderdeel van A Grassroot Company |

FacebookTwitterInstagramWinkel veilig in de shop met iDeal!Winkel veilig in de shop met iDeal!
Page load link
Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en jou de beste ervaring te geven, gebruiken we cookies! Surfen op deze site = akkoord met cookies, maar je kan uiteraard ook cookies uitzetten. cookie settingsaccepteer
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN