Ga naar inhoud
FacebookTwitterInstagramWinkel veilig in de shop met iDeal!Winkel veilig in de shop met iDeal!
I'm a Foodie Logo
  • Blog
    • I’m a Foodie blog
    • Foodbasics
    • Hoe zit het met…
    • Kritisch kiezen & kopen
    • Trends & Hypes
    • Recepten
    • Reviews
    • Wat vinden de Foodies?
  • Team
  • Wat we doen
    • I’m a Foodie Publishing
    • Instagram & e-learning
    • Ontwikkelen van content
    • Consultancy & voedingsadvies
  • Onze missie
  • Shop
  • B2B
  • Podcast
  • Contact
    • Veelgestelde vragen
    • Stuur een email

eetgedrag

  • behandeling bij eetstoornissen

De juiste behandeling bij eetstoornissen, je hoeft het niet alleen te doen!

Door Marjolein van Dop|2021-05-19T13:03:24+01:0019 mei 2021|Categorieën: Hoe zit het met..., I'm a Foodie blog|Tags: dietist, eetgedrag|

In het vorige blog schreef ik over het signaleren van een eetstoornis en hulp zoeken. Hulp zoeken is vaak ontzettend moeilijk is. Want de eetstoornis wil vaak (nog) geen hulp en daarnaast speelt schaamte vaak [...]

  • eten in deze corona tijd

Vaak alleen (avond) eten in deze corona tijd? 8 tips om er een leuk moment van te maken.

Door Léonie Albersen|2021-03-18T20:18:34+01:0018 maart 2021|Categorieën: I'm a Foodie blog, Wat vinden de Foodies?|Tags: eetgedrag|

Misschien ken je het wel, sinds wij nu een klein jaar zoveel mogelijk thuis dienen te blijven en de horeca gesloten is wordt het avondeten in je uppie wel een saaie gelegenheid. Tenminste, zo ervaar [...]

  • Intuïtief Eten

Wat is Intuïtief Eten?

Door Marijke Berkenpas|2021-03-12T10:58:05+01:009 maart 2021|Categorieën: I'm a Foodie blog, Intuïtief eten|Tags: eetgedrag|

Intuïtief Eten is een anti-dieet benadering die je met behulp van 10 principes leert hoe je in contact kunt komen met je eigen innerlijke signalen zoals honger, verzadiging en voldoening en je voor altijd afscheid [...]

  • gedragsverandering

5 Tools en oefeningen om je gedrag blijvend te veranderen

Door Marjolein Vos|2021-03-01T16:31:15+01:001 maart 2021|Categorieën: Hoe zit het met..., I'm a Foodie blog|Tags: dietist, eetgedrag|

In het vorige blog schreef ik over motivatie: wat is het en hoe kom je eraan? Je kon erin lezen dat we voor (duurzame) gedragsverandering een aantal fasen moeten doorlopen, vaak gepaard met hobbels op [...]

  • eetstoornis

24/7 met eten bezig, heb ik een eetstoornis? En waar zoek ik hulp?

Door Marjolein van Dop|2021-02-23T15:05:44+01:0023 februari 2021|Categorieën: Hoe zit het met..., I'm a Foodie blog|Tags: dietist, eetgedrag|

K-EET, het landelijk samenwerkingsverband van professionals op het gebied van eetstoornissen, signaleert de afgelopen maanden een toename van het aantal aanmeldingen. Artsen en psychologen spraken in Nieuwsuur hun zorgen uit over de toename van crisismeldingen [...]

  • wat is motivatie

Motivatie – Wat is het en, beter nog, hoe kom je eraan?

Door Marjolein Vos|2020-12-09T12:01:28+01:009 december 2020|Categorieën: Hoe zit het met..., I'm a Foodie blog|Tags: eetgedrag|

Motivatie: een onderwerp waar ik als diëtist niet omheen kan. Want, hoe gemotiveerder je bent om je patronen daadwerkelijk te veranderen, hoe groter de kans op (duurzaam) resultaat. Dat moge duidelijk zijn. Als ik aan [...]

  • het beste voedingsadvies bij een burn-out

3 luik: het beste voedingsadvies bij een burn-out (deel 3) 

Door Teuni Verhagen|2020-10-16T12:46:55+01:0016 oktober 2020|Categorieën: Hoe zit het met..., I'm a Foodie blog, Wat vinden de Foodies?|Tags: dietist, eetgedrag|

In deel 2 schreef ik over het herstellen van een burn-out. In het laatste en derde deel van deze drieluik wil ik jullie meenemen in het verdere herstel en de keuzes die ik maakte om [...]

  • voeding bij burnout

3 luik: het beste voedingsadvies bij een burn-out (deel 2)

Door Teuni Verhagen|2020-09-16T12:26:57+01:0016 september 2020|Categorieën: Hoe zit het met..., I'm a Foodie blog|Tags: eetgedrag|

In deel 1 van dit drieluik over voeding bij burn-out schreef ik over hoe voedingsadviezen bij een burn-out of overspannenheid van weinig nut kunnen zijn. Het weten dat voeding ondersteunend of zelfs helpend kan zijn [...]

  • Waarom heb ik “goesting” (“trek”)?

3 luik: Waarom heb ik “goesting” (“trek”)? (deel 2)

Door Elke Godden|2020-07-23T12:38:27+01:0023 juli 2020|Categorieën: Foodbasics, Hoe zit het met..., I'm a Foodie blog|Tags: eetgedrag, gezond gewicht|

Een groepje vriendinnen klopte aan bij I’m a Foodie met een probleem dat velen van jullie ongetwijfeld kennen: “Ik (en vriendinnen van mij) vinden het moeilijk om te stoppen met eten, terwijl we wel vol [...]

  • Maaltijdplannen met Claudia

Maaltijdplannen: Gezonde, snelle en simpele maaltijden..en ook nog eens zonder stress :-)

Door Marijke Berkenpas|2020-11-06T14:30:35+01:003 juli 2020|Categorieën: Foodbasics, I'm a Foodie blog, Trends & Hypes, Wat vinden de Foodies?|Tags: dietist, diner, eetgedrag, kritisch kopen & kiezen, lunch, ontbijt|

Die titel klinkt bijna te mooi om waar te zijn, he?  :-). Maar het kan echt! Vandaag laat ik je zien hoe ik het doe. Het combineren van mijn bedrijf en werkzaamheden in het VUmc [...]

12Volgende

Laatste blogs

  • Recent
  • Een podcast over voeding_show bart en arnoud
    #57: Recap eerste maanden 2022 met Arnoud & Bart
    16 mei 2022
  • Een podcast over voeding_Onno
    #55: Hoe ziet de gezonde basisschool van de toekomst eruit? In gesprek met prof. dr. Onno van Schayk
    6 mei 2022
  • Een podcast over voeding_throwback Roel
    #53: | THROWBACK | Hoe je die zak chips of reep chocola tóch kan weerstaan, in gesprek met dr. Roel Hermans
    28 april 2022
  • Een podcast over voeding_show toine
    #52: Duurzame voedselketens en hoe we voedselverspilling tegen kunnen gaan! In gesprek met ir. Toine Timmermans
    22 april 2022

I’m a Foodie presents:

foodie-header-stippellijn

Blijf op de hoogte

  foodie-header-stippellijn  
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Over I’m a Foodie

foodie-header-stippellijn
I’m a Foodie is hét evidence based food collectief waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding. Wij gaan misleiding tegen, onderbouwen onze artikelen met de laatste stand van de wetenschap én wij maken de vertaalslag naar de praktijk.

Wij promoten een gezond eetpatroon waarmee je je risico op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en kanker zoveel mogelijk verlaagt. Met gezonde voeding is zoveel winst te behalen!

Marijke Berkenpas

Copyright 2013 - 2021 I'm a Foodie | Website gemaakt door Liesbeth Smit | Algemene Voorwaarden | created with love in Amsterdam | KvK 73544507 | I'm a Foodie is onderdeel van A Grassroot Company |

FacebookTwitterInstagramWinkel veilig in de shop met iDeal!Winkel veilig in de shop met iDeal!
Page load link
Om onze site goed te laten functioneren, te verbeteren en jou de beste ervaring te geven, gebruiken we cookies! Surfen op deze site = akkoord met cookies, maar je kan uiteraard ook cookies uitzetten. cookie settingsaccepteer
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN