Eet voor de toekomst! Nummer 2 van 5: Eet minder ultra-processed foods

Door |2019-09-06T13:54:09+01:005 september 2019|Categorieën: Hoe zit het met..., I'm a Foodie blog, Kritisch kiezen & kopen|Tags: , , , , |

Samen duiken Paulien en Sarai in de complexe wereld van voedselverspilling, milieu-impact van eten, biodiversiteit, circulariteit en culturele aspecten die hierin een rol spelen. Zij proberen uit te vinden hoe je gezond en duurzaam eten [...]

In een t-shirt naar de Noordkaap. Deel 2: kwetsbare ecosystemen

Door |2017-11-23T20:40:45+01:0022 november 2017|Categorieën: I'm a Foodie blog, Kritisch kiezen & kopen, Wat vinden de Foodies?|Tags: , , , |

Ruim drie weken reisde ik door Finland naar de Noordkaap en door Noorwegen weer terug. Een schitterende reis maar een terugkerend thema: klimaatsverandering. Hoe wij omgaan met voedsel is daar mede debet aan. Vandaar dit [...]

Waarom pindakaas pindakaas mag blijven heten (maar sojamelk geen sojamelk)

Door |2017-10-02T17:03:48+01:0024 september 2017|Categorieën: Foodbasics, I'm a Foodie blog, Kritisch kiezen & kopen, Wat vinden de Foodies?|Tags: , , |

Een aantal maanden geleden besliste de rechter van het Europese Hof van Justitie dat sojamelk geen sojamelk meer mag heten (1,2). Te verwarrend voor de consument. Die zou immers kunnen denken dat hij echt mélk [...]