Food Academy: deel 2 (einde)
Waar ik in het eerste deel van dit tweeluik inzoomde op colleges over onze voedselketen en duurzaam en gezonde voeding van de Haagse Food Academy, volgt in dit laatste deel een samenvatting over eten & [...]
Waar ik in het eerste deel van dit tweeluik inzoomde op colleges over onze voedselketen en duurzaam en gezonde voeding van de Haagse Food Academy, volgt in dit laatste deel een samenvatting over eten & [...]
Ik hou niet zoveel van koken. Ik doe het iedere dag met stapels verse groenten, bonen en een stukje kip of iets vega en ben dan binnen 10 (maximaal 15) minuten klaar. Van langer koken [...]
In het vorige deel van Superfoods Zeegroente kon je lezen dat zeewier een caloriearme eiwitrijke, vezelrijke groente is die ook nog eens veel jodium en omega-3 vetzuren bevat. Anders dan in Japan, Frankrijk, Schotland en [...]
Zeewier is aan een enorme opmars bezig. ‘Zeewier is de energiebron van de toekomst’ kopte de Volkskrant onlangs. Met de productie van zeewier op de Noordzee kan over tien tot twintig jaar evenveel duurzame energie [...]
We denken er misschien niet zo vaak over na, maar wat we eten draagt in aanzienlijke mate bij aan klimaatverandering. Met het uitzicht op een sterk groeiende wereldbevolking, komt er steeds meer aandacht voor een [...]
Je hebt ze in verschillende vormen, kleuren en smaken. Ze zijn relatief goedkoop, duurzaam, een goede vleesvervanger en bovenal heel erg gezond: peulvruchten! De Verenigde Naties hebben 2016 zelfs uitgeroepen tot het ‘International Year of [...]
'Groentekebab in volkorenbrood' prijst een groot, kleurrijk bord bij een kebabzaak in de hippe Berlijnse wijk Kreuzberg aan. Daaronder is in kleinere letters nog het reguliere, vleesrijke aanbod te lezen, maar die lijkt weinig populair. [...]
Exact één jaar na de introductie van soep gemaakt van gekke groente is het zover: Kromkommer opent de eerste gekke groente winkel van Nederland. Van 18 t/m 31 mei liggen gekke groente die anders verspild [...]
Dat minder voedsel verspillen niet oubollig, maar enorm hard nodig is, is inmiddels wel duidelijk. Op I’m a foodie las je al eerder over dit onderwerp in de artikelen ‘Hoeveel verspil jij?’ en ‘Aan de [...]
Laatst kwam ik zo’n leuk project tegen! Het project heet Grandma’s Design, en verbindt verschillende culturen en erfgoed door eetcultuur met elkaar. Grandma's Design is een Europees project wat innovatie koppelt aan baktradities. In België, [...]